Törkeä ylinopeus oli tuoda autopomolle pitkän ajokiellon – selitys meni läpi oikeudessa

Tyypillisesti siinä vaiheessa, kun poliisi on pysäyttänyt sinut ajettuasi reipasta ylinopeutta, eivät selitykset enää auta. Brittiläisen urheiluautovalmistaja Lotuksen toimitusjohtaja Jean-Marc Gales on kuitenkin onnistunut välttymään vuoden mittaiselta ajokiellolta ajettuaan 165 kilometrin tuntinopeutta moottoritiellä, jonka nopeusrajoitus oli 110 kilometriä tunnissa.

54-vuotias toimitusjohtaja selitti oikeudessa, että syynä hurjalle ylinopeudelle oli yksinkertaisesti auton koeajo. Galesilla oli allaan yhtiön toistaiseksi julkaisematon auto ja kaahailu tapahtui yhtiön päämajan liepeillä Norwichissa. Galesin asianajajan mukaan tämä haluaa henkilökohtaisesti koeajaa kaikki yhtiön automallit ja "on kaikkien edun mukaista, että näin tapahtuu jatkossakin".

Gales menetti ajokorttinsa vain kuukaudeksi ja sai hänen tulonsa huomioonottaen vaatimattomat 940 punnan eli noin 1 080 euron sakot. Hän ei myöskään saanut ylimääräisiä virhepisteitä ajokorttiinsa, mutta häntä kehotettiin hoitamaan tällaiset koeajelut jatkossa jossain muualla kuin yleisellä tiellä.

Briteissä ylinopeuksista jaetaan tyypillisesti kovia rangaistuksia, mikäli ajokorttiin tulee riittävä määrä virhepisteitä. Esimerkiksi entinen F1-testikuski Susie Wolff menetti ajokorttinsa puoleksi vuodeksi ajettuaan 56 kilometriä tunnissa viidenkympin alueella. Hän oli saanut aiemmin useammat ylinopeussakot.

***

2:24

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja