Mainos

Törkeä salakuljetusrinki kiinni: Amfetamiinia ja ekstaasia levitykseen Etelä-Suomessa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden heinä- ja joulukuussa törkeistä huumausainerikoksista sekä suomalaisia, virolaisia että latvialaisia.

Juttukokonaisuudessa suomalainen päätekijä tuomittiin 13 vuoden vankeusrangaistukseen kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Virolaiset päätekijät saivat 7-9 vuoden vankeusrangaistuksia. Latvialaiset päätekijät tuomittiin 13 vuoden vankeusrangaistuksiin. Rikosten tuottamana taloudellisena hyötynä menetettiin valtiolle noin 200 000 euroa. 

Käräjäoikeuden tuomiosta on valitettu hovioikeuteen. Asian käsittely jatkuu Helsingin hovioikeudessa keväällä 2016. 

Keskusrikospoliisi on parin vuoden ajan tutkinut laajaa ja ammattimaista huumausaineiden salakuljetusta Latviasta ja Virosta Suomeen. Rikoksesta epäiltyinä on ollut suomalaisia, virolaisia ja latvialaisia henkilöitä.

Suomalaiset epäillyt pääkaupunkiseudulta

Pääepäiltyinä ovat olleet virolaiset ja latvialaiset miehet, joiden epäiltiin järjestäneen salakuljetukset Suomeen. Kuriireina oli käytetty latvialaisia ja virolaisia miehiä sekä yhtä naista.

Huumausaineiden vastaanottajina ja levittäjinä Suomessa on ollut suomalaisia ja virolaisia miehiä. Epäillyt ovat 25-61-vuotiaita. Suomalaiset pääepäillyt ovat kotoisin pääkaupunkiseudulta.


Suomeen oli touko-lokakuun aikana vuonna 2014 salakuljetettu ja osittain yritetty salakuljettaa yhteensä 24,5 kg amfetamiinia, noin 36 600 kpl ekstaasia ja 2 500 kappaletta huumausaineeksi luokiteltua subutex -tablettia.

Aineita oli levitetty pääkaupunkiseudun lisäksi Länsi-Suomeen ja Itä-Uudellemaalle. Lisäksi suomalaisten epäiltyjen hallusta takavarikoitiin yksi konepistooli sekä luvaton haulikko ja pistooli.

Keskusrikospoliisi on tehnyt kansainvälistä esitutkintayhteistyötä Viron ja Latvian esitutkintaviranomaisten kanssa. Viron poliisi otti loppuvuodesta 2014 kiinni kolme virolaista miestä Virossa. Heidän tarkoituksena oli salakuljettaa Suomeen noin 4 kiloa metamfetamiinia. Suomalaisten pääepäiltyjen oli tarkoitus vastaanottaa kyseinen huume-erä. Latvian poliisi otti elokuussa 2015 kiinni latvialaisen pääepäillyn.

Eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella otettiin kiinni ja tuotiin Suomeen kolme pääepäiltyä. Syytekohtia jutussa oli kaikkiaan 90. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.