Törkeä rikosepäily syyttäjälle: Poliisina esiintyneet miehet tunkeutuivat asuntoon ja aloittivat rajun pahoinpitelyn Joensuussa

Joensuussa maaliskuussa 2019 tapahtunut karu väkivallanteko etenee syyteharkintaan, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Välikohtaus sattui maaliskuun 6. päivä. Poliisi sai tiedon tapahtuneesta hieman puolenyön jälkeen hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen perusteella. Soittajan mukaan Joensuun Niinivaaralla sijaitsevassa yksityisasunnossa oli pahoinpidelty nuorta miestä astalolla päähän.

Poliisi kertoo, että asian selvittelyssä kävi ilmi, että tapauksen asianomistajana olleet nuori nainen ja mies olivat olleet asunnossa, kun kaksi miestä oli ilmestynyt asunnon ovelle ja pyrkinyt sisään.

Poliisin mukaan miehet olivat esiintyneet poliiseina ja vaatineet päästä asuntoon. Kun pariskunta ei laskenut kaksikkoa sisään, miehet hajottivat oven ja tulivat sisään pakolla, poliisi kertoo.

Asunnossa miehet pahoinpitelivät asunnossa ollutta miestä pampulla ja jollain terävällä esineellä lyömällä, poliisi epäilee. Tämän jälkeen kaksikko oli poistunut paikalta.

Miesten henkilöllisyys saatiin poliisin mukaan selville rikospaikalta otettujen dna-näytteiden sekä uhrin kertomuksen perusteella. Molemmat rikoksesta epäillyt miehet ovat poliisin mukaan noin 30-vuotiaita. Toinen on poliisin mukaan ollut kirjoilla Varkaudessa ja toinen Kuopiossa.

Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että väkivallanteon taustalla on asianosaisten välisiä ristiriitoja. Epäillyt ovat kiistäneet teon poliisikuulusteluissa.

Tapausta on tutkittu törkeän pahoinpitelyn lisäksi törkeänä kotirauhan rikkomisena, virkavallan anastuksena sekä kahtena laittomana uhkauksena.

Poliisitutkinta on päättynyt ja asia siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja