Vanhat kaunat yltyivät, kaksikko puukotti miestä hengenvaarallisesti Joensuussa – silminnäkijän rohkea teko johdatti epäiltyjen jäljille

Kaksi miestä on vangittu todennäköisin syin tapon yrityksestä, kun he puukottivat kolmatta meistä viime viikolla Joensuussa.

Poliisi sai puolenyön aikaan viime torstaina, 16. heinäkuuta, hätäkeskukselta tiedon Joensuun Kauppakadulla olleesta tappelusta.

Myöhemmin kävi ilmi, että tappelussa oli käytetty teräasetta ja vuonna 1995 syntynyttä miestä oli lyöty teräaseella useita kertoja eri puolille vartaloa. Osa vammoista oli hengenvaarallisia, mutta enää hengenvaaraa ei poliisin mukaan ole.

Kaksi osallista oli paennut tapahtumapaikalla. Poliisi kertoo, että tapauksesta ilmoittanut mies oli lähtenyt seuraamaan paennutta kaksikkoa. Hänen vinkkiensä avulla poliisikoira löysi rikoksesta epäillyt, vuonna 1991 ja 2000 syntyneet joensuulaismiehet, erään kiinteistön sisäpihalta ja heidät otettiin kiinni.

Tapahtumaan liittyen poliisi on kuulusteltu todistajana runsaasti silminnäkijöitä. Mahdollisen tekovälineen poliisi on löytänyt Kauppakadun varrella sijaitsevasta roskalaatikosta.

Tähän mennessä esitutkinnassa on selvinnyt, että osalliset tunsivat toisensa entuudestaan ja teon motiivina on ilmeisesti olleet vanhat kaunat.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi rikoksesta epäillyt miehet maanantaina todennäköisin syin tapon yritykseen.

Lue myös:

    Uusimmat