Poliisi: Joensuun kauppakeskuksessa teräaseen kanssa liikkunut mies ei yrittänyt lyödä ketään

Joensuussa Kauppakeskus Iso Myyssä sattui perjantaina välikohtaus, jossa vuonna 2000 syntynyt mies oli ottanut esille teräaseen ja uhkaillut sillä ihmisiä.

Esitutkinnassa on viikonlopun aikana selvinnyt, että kaksi nuorehkoa miestä oli tavannut rikoksesta epäillyn kauppakeskuksen käytävällä, kertoo Itä-Suomen poliisi tiedotteessaan. Miehet olivat keskustelleet vanhasta velka-asiasta. Tällöin rikoksesta epäilty oli ottanut esille teräaseen ja uhannut sillä toista miestä. Tämän jälkeen epäilty oli lähtenyt pois paikalta.

Vartijat ottivat epäillyn kiinni kauppakeskuksen käytävältä. Kiinniottotilanteessa mies uhkasi vartijoita tappamisella, tiedotteessa todetaan.

Valvontamateriaali tutkinnan apuna

Poliisi on saanut haltuunsa kauppakeskuksen videovalvontamateriaalia. Tallenteista on käynyt ilmi, ettei rikoksesta epäilty ole yrittänyt lyödä tilanteessa ketään teräaseella.

Tämän vuoksi asiaa ei tutkita enää törkeän pahoinpitelyn yrityksenä, vaan tutkittavana on laittomia uhkauksia, jotka ovat kohdistuneet sekä vartijoihin että alkuvaiheessa rikoksesta epäillyn kanssa keskustelleeseen mieheen. Kauppakeskuksen muut asiakkaat eivät olleet vaarassa.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että esitutkinnassa suoritetaan vielä muutamia kuulusteluja. Rikoksesta epäillyllä miehellä on rikostaustaa lähinnä omaisuurikoksista ja mies on pidätettynä poliisivankilassa. Hän oli poliisin mukaan tapahtuma-aikaan päihtynyt.

Lue myös:

    Uusimmat