Torjunta-ainemäärät lisääntyneet tuontitavarassa

Suomeen tuoduissa hedelmissä ja vihanneksissa on nyt enemmän torjunta-ainejäämiä kuin ennen Suomen liittymistä Euroopan Unioniin. Lisäksi tuotteissa on entistä useampia torjunta-aineita. Tullilaboratorion selvityksen mukaan varsinkin sitrushedelmistä, viinirypäleistä ja varsisellereistä on löydetty entistä enemmän torjunta-aineita.

Sallittuun enimmäistasoon verrattuna jäämätasot ovat toistaiseksi pieniä. Tullilaboratorio katsoo kuitenkin, että pitoisuuksia on syytä seurata jatkuvasti.

Ennen EU-jäsenyyttä Suomi valvoi itse kaikkia maahan tuotavia elintarvikkeita. EU-jäsenyyden myötä yhteisön ulkopuolelta tuotavia elintarvikkeita valvotaan yhteisön rajalla. EU:n sisällä elintarvikkeita valvotaan valmistusmaassa.

Eurooppalaista elintarvikevalvontaa pohditaan tänään alkavassa seminaarissa, jonka isäntänä on Elintarvikevirasto.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat