Top Chef -tähti kertoo tulleensa raiskatuksi 30 vuotta sitten – paljasti, miksi hiljeni tapahtuneesta

Top Chef -juontaja Padma Lakshmi kertoo tulleensa raiskatuksi teini-iässä ja miksi hän pysyi tapahtuneesta hiljaa.

Top Chef -televisiosarjan juontaja ja kokki Padma Lakshmi avautuu The New York Times -lehdelle kirjoittamassaan kolumnissa tulleensa raiskatuksi kolmekymmentä vuotta sitten. Lakshmi kertoo kokeneensa tapahtuneen olleen hänen syytään ja pysyi siksi hiljaa vuosikymmenien ajan.

Lakshmin mukaan hän tapaili miestä ollessaan teini-ikäinen. Hän oli nukkumassa miehen asunnolla, kun heräsi siihen, että mies oli hänen päällään.

– Kysyin: "Mitä oikein teet?" Hän vastasi: "Tämä sattuu vain hetken". "Älä tee tätä", huusin, Lakshmi kirjoittaa.

– En raportoinut tapahtuneesta. En äidilleni, en ystävilleni, enkä todellakaan poliisille, kokki jatkaa.

Lakshmi kertoo, että 80-luvulla ei vielä puhuttu yleisesti treffeillä tapahtuvista raiskauksista. Hän sanoo kokeneensa, että tapahtunut oli hänen syytään, sillä hän oli mennyt miehen asunnolle nukkumaan.

Seksuaalisesta ahdistelusta hiljentyminen on ollut kuuma puheenaihe Yhdysvalloissa viime viikkoina. Kaksi naista syyttää maan korkeimpaan oikeuteen ehdolla olevaa Brett Kavanaguhia seksuaalisesta ahdistelusta, joka olisi molemman naisen kohdalla sattunut 1980-luvulla.

Naisten ulostulo on herättänyt niin sympatiaa kuin epäilyjäkin. Vaikutusvaltaisin epäilijä on Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, joka ehdotti Kavanaughia korkeimman oikeuden pestiin. Trumpin mielestä naiset olisivat puhuneet tapahtuneesta paljon aikaisemmin, jos tapahtumat olisivat totta.

Lakshmin mielestä totuudella ei ole vanhentumispäiväystä.

– Meillä kaikilla on paljon menetettävää, jos laitamme aikarajan seksuaalisen ahdistelun totuudelle, Lakshmi kirjoittaa.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat