TOP 8: Nämä ystävät jokainen nainen tarvitsee

Jokainen tietää, miten tärkeitä toimivat ystävyyssuhteet ovat: ystävä on se, johon voi tukeutua niin hyvinä kuin huonoinakin hetkiä, se joka patistaa sinut lenkille, nauraa vitseillesi tai muistelee kanssasi yhteisiä kokemuksianne. Määrä ei tunnetusti korvaa laatua, mutta millaisia ystäviä jokaisen naisen tulisi omistaa?

Ystävien merkitys on todella suuri, jopa henkisen sekä fyysisen hyvinvoinnin kannalta: tyydyttävien ystävyyssuhteiden kerrotaan jopa estävän ylipainoa, masennusta, sydänsairauksia sekä muita terveysongelmia, kerrotaan Prevention.com -sivuilla. Naisen vaisto suroastaan vetää hänet ystävänsä luo, kun hän haluaa puhua, avautua tai keskustella kaikesta taivaan ja maan väliltä.

Et tarvitse yli 600 Facebook-ystävää tai kalenteria, joka täynnä menoa, vilskettä, juhlia ja tapahtumia. Tärkeimmät ystävät ovat kultaakin arvokkaampia hyvinvointisi ja elämänilosi kannalta. Millaisia ystäviä kannattaa sitten itselleen haalia?

Nämä ystävät jokainen nainen tarvitsee:


1. Lapsuudenystävä

Pitkäaikaiset ystävät lapsuudesta saakka ovat erityisiä monestakin syystä: he ovat tunteneet sinut (ja usein myös perheesi) pienestä pitäen ja nähneet sinun kasvavan ja muuttuvan. Lapsuudenystävillä on myös muistoja sinusta, joita kenelläkään muulla ei ole: hän muistaa millainen taiteilijasielu olit 12-vuotiaana ja keneen olit ihastunut yläasteella. Nämä ystävät muistuttavat usein sinua siitä, että olet pohjimmiltasi edelleen sama ihminen joka olet aina ollutkin.

Vaikka et olisi päivittäin tekemisissä lapsuudenystävän kanssa, tehkää tavaksi vaikkapa nähdä kerran vuodessa. Facebookissa voitte vaihtaa myös kuulumisia tasaiseen tahtiin tai ota tavaksi lähettää hänelle vaikkapa postikortti merkki- ja juhlapäivinä!

Notre Damen yliopistossa tehdyn selvityksen mukaan ihmiset, jotka viestittelevät ja juttelevat vähintään 15 päivän välein, pysyvät läheisinä aikojen saatossakin.


2. Uusi ystävä

Älä ajattele, ettet voisi solmia uusia ystävyyssuhteita aikuisella iällä! Toisin kuin lapsuudenystäväsi tai koulutoverisi, uusi ystävä näkee sinut aivan eri tavalla: hänellä ei etukäteen muodostettua mielikuvaa sinusta, vaan voit olla hänen silmissään suoranainen tabula rasa, tyhjä taulu.

Kun vanhenemme, saatamme jämähtää tuttuihin rutiineihin, tapoihimme sekä ajattelumalleihin. Uusi ystävä piristää samalla arkea, mutta myös ajattelutapaasi. Saatat tavata uuden ystäväsi myötä uusia ihmisiä ja laajentaa ihmissuhdeverkostoasi. Tästä verkostosta voi olla apua esimerkiksi urallasi tai kenties kumppanin löytämiseen.

Tutustu rohkeasti työpaikkasi tovereihin, tutustu lastesi ystävien vanhempiin tai kokeile uusia harrastuksia, joissa voit tavata uusia ystäviä. Kuntopyöränkin päällä voit jutustella vierustoverille!


3. Treenikaveri

Tiedät sen tunteen: ei huvita lähteä salille, ei edes lenkille. Treenikaverisi rahaa sinut kuntoilemaan niinä päivinä, kun haluaisit vain parkeerata sohvalle.

Urheileminen tunnetusti parantaa kuntoa, kestävyyttä sekä mielentilaa. Etenkin naisille sosiaalinen tuki on tärkeää; ystävä, kenen kanssa urheilla säännöllisesti ja joka kannustaa sinua liikkumaan ja kehittymään, innostaa myös sinua ylläpitämään liikkumisintoasi. Kävisitte sitten yhdessä kävelyllä tai zumba-tunneilla, yhdessä tekeminen on kuitenkin tärkein suola.


4. Henkisyyttä arvostava ystävä

Henkisen ystävän ei tarvitse olla niinkään uskonnollinen tai kuulua mihinkään järjestöön: ystävä voi olla sellainen, joka on hyvin vahvasti tunne-ihminen, joka uskoo korkeampaan voimaan tai voimiin, tai joka harrastaa meditoimista, Tarot-korttien tulkintaa tai muuta vastaavaa.

Käykää yhdessä joogassa, meditoimassa tai jumalanpalveluksissa. Sukeltakaa ja tutustukaa yhdessä henkiseen puoleenne.

5. Nuorempi ystävä

Miten arjesta selviää kolmen lapsen sekä uran luomisen kannalta? Miten sydäntä raastavasta erosta oikein selviää kunnialla? Kymmenen vuotta nuorempi ystävä kuuntelee varmasti ajatuksiasi ja neuvojasi korvat höröllä.

Naisilla on tunnetusti tarve huolehtia muista ja kokea olevansa tarpeellinen, oli kyse sitten illallisen tekemisestä tai neuvojen antamisesta kokemuksen syvällä rintaäänellä. Monille naisille tämä hoivaamisen tarve tyydyttyy jälkipolven kaitsimisen kanssa, mutta esimerkiksi uuden työtoverin opastaminen voi saada aikaan saman tunteen.

Maksimoidaksesi ystävyyssuhteenne hyödyt, antakaa toisillenne neuvoja ja kuunnelkaa myös toisianne. Nuorempi ystävä voi opettaa sinulle sosiaalisen median uusimpia tuulia (tai slangisanoja!) ja viedä sinua ulos tuulettumaan uusiin paikkoihin.


6. Kumppanisi ystävä(t)

Tämä saattaa tulla joillekin yllätyksenä, mutta ystävystyminen aviopuolisosi tai kumppanisi kavereihin tekee hyvää omalle seurustelusuhteellesi.

Se, että ystävystyt ja tulet mainiosti toimeen kumppanisi ystävien, läheisten tai perheenjäsenien kanssa, voi suorastaan lujittaa omaa parisuhdettasi. Se, että teillä on yhteisiä ystäviä tekee teistä läheisempiä, aivan kuin olisitte yhtä perhettä.


7. Äitisi

Vaikka äiti-tytär-suhteet voivat olla kimurantteja ja täynnä konflikteja ja yhteentörmäyksiä, silti suhde on yleisimmin vahva, kannustava ja läheinen. Välillänne on jo valmiiksi vahva side.

Muista, että vaikka teillä olisikin jotain sanaharkkaa tai mielipide-eroja, on vahvuutta olla ottamatta mitään henkilökohtaisesti. Hyväksy äitisi sellaisena kuin hän ja opettele arvostamaan yhteistä aikaanne. Äidin neuvoja kannattaa aina kuunnella!


8. Sinä itse

Oletko huomannut pistäväsi aina muut etusijalle? Entä kunnioitatko itseäsi yhtä lailla, kuin ystäviäsi? Koska olet kuin oletkin oman elämäsi tärkein ihminen, siksi sinun tulisi ystävystyä itsesi kanssa. Mutta miten se onnistuu? Tutustumalla itseesi.

Itseensä tutustumista voisi ajatella mahtavaksi seikkailuksi. Ajattele, mikä saa sinut rakastumaan johon kuhun ja kuinka aitoa, pyyteetöntä ja välittävää rakkaus voikaan olla – samoin sinun tulisi tuntea itseäsi kohtaan.

Kirjoita seitsemän asiaa ylös, jotka tekevät sinut onnelliseksi: illallisen tekeminen, ystävän kanssa puhelimessa puhuminen, juokseminen, maalaaminen, lukeminen... Päätä, että teet listaamistasi asioista vähintään yhden päivässä.

Muista rakastaa ja arvostaa itseäsi yhtä paljon, kuin (muitakin) ystäviäsi.

Lue myös:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja