TOP 5: Maailman hurjimmat lomakohteet

Eikö rauhallinen rantaloma tai shoppailukierros suurkaupungissa kiinnosta? Jos kaipaat äärimmäisiä elämyksiä, tutustu näihin vaihtoehtoisiin lomakohteisiin.

1. Karhunmetsästystä Alaskassa

Alaskassa voi tehdä muutakin kuin ihailla kauniita maisemia. Alaskassa asustaa lukuisia vaarallisia karhuja, joita kannattaa normaalioloissa välttää.

Seikkailunhaluinen turisti pääsee kuitenkin kohtaamaan karhuja silmästä silmään erityisillä karhunmetsästysvaelluksilla.

2. Sukella haiden keskellä Etelä-Afrikassa

Haiden kanssa sukeltaminen nostattaa takuuvarmasti hiukset pystyyn. Parhaimmat apajat tälle lomaharrastukselle löytyvät Etelä-Afrikan edustalta Dyer-saaren rannikolta. Se on yksi tunnetuimmista valkohaiden elinalueista, ja innokkaat matkailijat pääsevät siellä tarkastelemaan haita lähietäisyydeltä.

Liikaa ei kuitenkaan kannata pelätä, sillä hain suuhun joutuminen on erittäin epätodennäköistä. Turistit nimittäin lukitaan metallihäkkeihin ja lasketaan sitten syvyyksiin ihastelemaan näitä merten pelottavimpia petoja.

3. Antarktiksen hulppeat jäävuoret kutsuvat

Hellettä inhoavalle extreme-matkailijalle oiva kohde löytyy Etelämantereesta. Antarktiksen ilmasto ja eristynyt sijainti kiehtovat seikkailijoita vuodesta toiseen.

Pingviinien katselun lisäksi seikkailunhaluisimmat voivat tutustua Etelämantereeseen melomalla jäävuorten ja valtavien jäälohkareiden välissä.

4. Tulivuorikiipeilyä Guatemalassa

300-asteisen laavavirran vieressä vaellus aiheuttaa kuumat oltavat kenelle tahansa. Tulivuorikiipeily on vaarallista puuhaa, sillä tulivuoreen ei pidä koskaan luottaa.

Pacayan tulivuori Guatemalassa tarjoaa huikeat näkymät seikkailunhaluisille, ja se on yksi turistien eniten suosimista tulivuorista. Tulivuori voi purkautua hetkenä minä hyvänsä.

Luolasuunnistusta Uudessa-Seelannissa

Pimeissä luolissa vaeltaminen vaatii kovaa kuntoa. Luolien korkeus vaihtelee, joten kiipeilyyn ja ryömimiseen on hyvä varautua. Luolissa vaellus on rankkaa puuhaa, joka kiehtoo monia hurjapäitä.

Uudessa-Seelannissa on lukuisia luolastoja, jotka ovat vielä tutkimattomia. Ahtaanpaikankammoisille tämä laji voi olla liikaa.

Lähteet: travelersdigest.com, wildjunket.com

Kuvat: Colourbox

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja