TOP 10: Jalkapallon kaikkien aikojen parhaat hyökkäystriot

Jalkapallossa on historian saatossa nähty todella kovia hyökkäyskalustoja. Joillakin pelaajilla kemiat kohtaavat toisia paremmin ja parhaimmillaan jälki on todella tehokasta. Kasasimme historian parhaat hyökkäyskolmikot.

 

10. Johan Cruyff, Johny Rep, Piet Keizer

Torstaina maailma sai suru-uutisia, kun tieto Johan Cruyffin kuolemasta järisytti jalkapallomaailmaa. Cruyff oli yksi kaikkien aikojen jalkapalloilijoista ja oman aikansa virtuoosi. 1970-luvun alussa Ajax dominoi eurooppalaista jalkapalloa Cruyffin, Piet Keizerin ja Johnny Repin johdolla. Kolmikko johdatti Hollannin myös MM-finaaliin, mutta arvokkain palkinto jäi saavuttamatta. He jättivät kuitenkin ikuisen jälkensä jalkapalloon, joka näkyy edelleenkin.

9. Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez, Wayne Rooney

Manchester Unitedilla oli Cristiano Ronaldossa, Carlos Tevezissä ja Wayne Rooneyssa kolmikko, joka täydensi hyvin toisiaan. Näiden taitureiden johdolla ManU selvitti tiensä kahdesti Champions Leaguen finaaliin ja voitti sen kertaalleen. Ronaldon nopeus ja taito, Rooneyn epäitsekkyys ja peliäly sekä Tevezin voima ja maalivaisto tekivät tästä triosta äärimmäisen vaarallisen ja tehokkaan. Jos yritti ottaa yhden pois pelistä, tilaa jäi muille, jotka käyttivät sen häikäilemättömästi hyväkseen.

8. Lionel Messi, Thierry Henry, Samuel Eto'o

Lionel Messi, Thierry Henry ja Sameul Eto’o olivat aikansa pelätyin kolmikko. Kaudella 2008-09 kolmikko teki kaudella yhteensä 100 maalia ja voitti vaatimattomat kuusi pokaalia. Messi, Henry ja Eto’o saivat keskittyä vastustajien narraamiseen ja maalintekoon, kun taustalta tuli syötöt Xavin ja Andres Iniestan lapikkaista.

 

7. Karim Benzema, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo

Real Madrid ei ole vain Cristiano Ronaldon joukkue, vaikka hän varastaa yleensä suurimmat otsikot. Gareth Bale ja Karim Benzema tarjoavat portugalilaiselle tilaa taituroida samalla, kun he itse säestävät tehokkaina vieressä. Kun tämä kolmikko lähtee kohti vastustajan maalia, niin siinä alkaa vastustajia pelottaa.

6. Marco Van Basten, Frank Rijkaard, Ruud Gullit

Hollannin tähtitrio jyräsi sekä AC Milanissa että maajoukkueessa. Marco Van Basten, Ruud Gullit sekä Frank Rijkaard olivat iso syy siihen, miksi AC Milan juhli kahdesti peräkkäin Euroopan cupin voittoa sekä Hollanti voitti Euroopan mestaruuden vuonna 1988. Kolmikko johdatti AC Milanin myös uskomattomaan 58 ottelun tappiottomaan putkeen Serie A:ssa. He loivat selkärangan menestykselle, vaikka selän takana oli myös yksi kaikkien aikojen kovimmista puolustuslinjoista. Kaikki hieman erilaisia, mutta kaikki yhtä lailla tärkeitä.

5. Ronaldinho, Ronaldo, Rivaldo

Brasilia juhli vuonna 2002 maailmanmestaruutta eikä vähiten kolmen R:n ansiota. Ronaldo on yksi kaikkien aikojen parhaimmista maalintekijöistä, Ronaldinhon uskomaton taituruus ihastutti ja hämmästytti ja Rivaldo oli tietynlainen sekoitus molemmista.

4. Jairzinho, Tostao, Pele

Brasilia voitti vuonna 1970 maailmanmestaruuden ja sen arkkitehteinä toimivat Pele, Jairzinho sekä Tostao. Pele oli tuolloin luonnollisesti johtotähti, mutta Jairzinhon ja Tostaon roolia ei sovi vähätellä. Kolmikon peli oli kuin tanssia, jossa he sulavasti liikkuivat ja höynäyttivät vastustajat pyörryksiin. Kukin oli omalla tavallaan taitelija ja kun nämä taiturit pelasivat yhteen, syntyi jotain ainutlaatuista. Heidän ansiostaan Brasilian vuoden 1970 maajoukkuetta kutsutaan kaikkien aikojen parhaaksi maajoukkueeksi.

 

3. George Best, Denis Law, Bobby Charlton

Manchester Unitedin kaikkien aikojen kolmikko "The Holy Trinity". Pelaajien tasosta kertoo paljon se, että jokainen valittiin vuorollaan maailman parhaaksi pelaajaksi. George Best, Bobby Charlton ja Denis Law toivat valoa Manchester Unitediin Münchenin traagisen lento-onnettomuuden jälkeen. Seura voitti trion johdolla tuolloin kaiken mahdollisen.

2. Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskas, Francisco Gento

Real Madrid hallitsi Euroopan kenttiä 1950-luvulla voittaen Euroopan cupin viidesti peräkkäin. Alfredo Di Stefano oli joukkueen sydän, mutta hän sai tulitukea Ferenc Puskasilta ja tuulennopealta Francisco Gentolta. Tuon ajan Real Madridia pidetään edelleen kaikkien aikojen parhaana seurajoukkueena eikä vähiten edellä mainitun kolmikon takia.

 

1. Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar

Tämä Barcelonan kolmikko ei lakkaa hämmästyttämästä. Lionel Messin, Luis Suarezin ja Neymarin peli näyttää parhaimmillaan siltä miltä sen aina kuuluisikin näyttää: hauskalta. Kolmikko ilmiselvästi nauttii pelaamisesta yhdessä ja jälki on tuhoisaa. He muodostavat kaikkien aikojen pelätyimmän ja tehokkaimman hyökkäyskolmikon. Viime kaudella tämä tehotrio iski peräti 122 maalia ja tahti on vain yltynyt tällä kaudella. Tähän mennessä heillä on kasassa yhteensä jo 107 maalia. Liike, taituruus, tehot, taito ja epäitsekkyys ovat tällä kolmikolla aivan omaa luokkaansa. Erikseen vahvoja, yhdessä pysäyttämättömiä.

 

Lue myös:

    Uusimmat