TOP 10: Helpoimmat sisustusvinkit – näillä pärjää aloittelijakin!

Koetko sisustamisen vaikeaksi? Näitä vinkkejä noudattamalla onnistut loihtimaan kodistasi tyylikkään!

Jos sisustaminen ei suju sinulta luontevasti, kannattaa napata nämä Real Simple -sivuston vinkit käyttöön.

1. Väripaletti kohdilleen. Sisustaessasi vaikkapa olohuonetta valitse yksi väri, jolla sisustat 60 prosenttia huoneesta, toinen väri, jolla sisustat 30 prosenttia huoneesta sekä kolmas, muita kirkkaampi väri lopulle kymmenelle prosentille.

2. Viimeistelty eteinen. Eteinen näyttää valmiilta, kun sieltä löytyy paikka, jossa istua, peili sekä pöytä tai jokin hylly tai lipasto. 

3. Leikittele muodoilla. Jos suurin osa olohuoneen huonekaluista on laatikkomaisia, valitse esimerkiksi pyöreä sohvapöytä.

4. Ihanteellinen sohvapöytä on kaksi kolmasosaa sohvan leveydestä ja muutamia senttejä matalampi kuin istuimet. 

5. Kikkaile verhoilla. Sen sijaan, että asentaisit verhot suoraan ikkunan korkeudelle, ripusta ne ylemmäs – katon ja ikkunan yläosan väliin. Näin huone vaikuttaa heti korkeammalta. Unohda myös ylipitkät verhot, verhojen tulisi juuri ja juuri ylettyä lattiaan.

6. Asettele peili oikein. Asettamalla peilin ikkunaa vastapäätä valo heijastuu niin, että huoneesi näyttää isommalta.

7. Ei mattoa keskelle huonetta. Maton ei tulisi koskaan ajelehtia keskellä lattiaa. Asettele se niin, että sen reuna on tuolin etujalkojen, sohvan tai sängyn alla.

8. Tyynymatematiikkaa. Tarvitset: kaksi 50 x 50 -kokoista tyynyä samassa rohkeassa kuosissa aseteltuna sohvan kumpaankin päähän, kaksi 40 x 40 -kokoista, yksiväristä tyynyä isompiin tyynyihin nojaten sekä yksi kapeampi, suorakulmion muotoinen ja hennomman värinen tyyny sohvan keskelle.

9. Kuviosäännöt selviksi. Jos epäröit kuvioiden sekoittamisessa, kokeile tätä sääntöä: yhdistä rohkea, suurikuvioinen printti hennompien, mutta yhteensopivien värien ja pienikuvioisten printtien kanssa.

10. Ajattele triona. Samankokoiset somisteet hyllyllä tai pöydällä näyttävät paremmalta, kun niitä on pariton määrä. Parillinen määrä pikkutavaroita näyttää liian jäykältä ja järjestellyltä.

Lähde: Real Simple

Oletko jo tutustunut Mira ja miljoonakodit -sarjaan?

Lue myös:

    Uusimmat