Mainos

Töölön yliajajalle 4,5 vuotta vankeutta

Helsingin Töölössä pyöräilijän eteen tahallaan autolla kiilannut 35-vuotias tuomittiin muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen. 

Miestä ei tuomittu kuitenkaan taposta, mistä syyttäjä ensisijaisesti vaati rangaistusta. Oikeuden mukaan teon tahallisuus ei vastannut tappoa ruumiinvammojen yllättävien ja ennalta arvaamattomien seurausten vuoksi.  

Mies kiilasi 12. elokuuta Helsingin Tukholmankadulla autollaan pyöräilijän eteen ja jarrutti, minkä seurauksena pyöräilijä lensi tangon yli pää edellä asvalttiin ja kuoli. Teon jälkeen autoilija pakeni paikalta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Pasi Ilmari Rouhiaisen neljän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä pahoinpitelystä ja liikennepaosta tieliikenteessä. 

Rouhiainen määrättiin myös ajokieltoon, joka päättyy 12. elokuuta 2016. Lisäksi Rouhiaisen käyttämä auto, Saab 9000 Sedan tuomitaan valtiolle menetetyksi.   

Päästettiin vapaaksi 

Rouhiainen päästettiin tänään tutkintavankeudesta vapaaksi odottamaan varsinaisen tuomion täytäntöönpanoa.  

– Vangittuna pitäminen ei käräjäoikeuden arvion mukaan ole enää tarpeen, vaan vastaaja voi odottaa rangaistuksen täytäntöönpanoa vapaalla. Käräjäoikeus on tässä arvioinnissa ottanut huomioon myös vastaajan terveydentilassa esitetyn selvityksen, tuomiossa todetaan. 

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.