KKO: Pyöräilijän yli Töölössä ajanut ei saakaan autoaan - ainakaan vielä

Korkein oikeus on kieltänyt auton palauttamisen vuosi sitten Töölössä pyöräilijän yliajaneelle miehelle. Helsingin hovioikeus oli näin heinäkuussa antamassaan päätöksessä määrännyt.

KKO:n päätös on voimassa toistaiseksi.

36-vuotias mies kiilasi tahallaan pyöräilijän eteen ja aiheutti tämän kuoleman Tukholmankadun ja Mannerheimintien risteyksessä. Teko tapahtui tasan vuosi sitten 12. elokuuta 2015.

Syyttäjä alun perin vaati miehelle 8 v vankeustuomiota taposta.

Hovioikeus alensi tuomiota

Käräjäoikeus tuomitsi Pasi Ilmari Rouhiaisen 4 v 6 kk vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä pahoinpitelystä ja liikennepaosta tieliikenteessä. 

Helsingin hovioikeus alensi rangaistuksen 2 v 8 kk:een perustellen sitä muun muassa tapauksen saamalla poikkeuksellisen suurella julkisuudella ja huomiolla.

Käräjäoikeus määräsi Rouhiaisen auton valtiolle, mutta hovioikeuden mukaan Saab 9000 Sedan on palautettava miehelle.

Hovioikeuden mukaan auton tuomitseminen valtiolle ei ollut tarpeen uusien rikosten ehkäisemiseksi ja Rouhiainen oli ilmoittanut tarvitsevansa autoa terapiamatkojen kulkemiseen.

Hovioikeus piti auton menettämistä kohtuuttomana.

Autoa ei toistaiseksi palauteta

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski pyysi korkeinta oikeutta kieltämään auton palauttamisen, koska hän aikoo valittaa tuomiosta KKO:een.

Korkein oikeus kielsikin auton palauttamisen, kunnes asiasta on lainvoimainen tuomio. KKO antoi päätöksen täytäntöönpanon kieltämisestä 21. heinäkuuta.

Velitskin on tehtävä valitus 5. syyskuuta mennessä, jonka jälkeen KKO ratkaisee ottaako se jutun käsittelyyn.

Rouhiaisen ajokielto päättyi tänään.

Lue myös:

    Uusimmat