Mainos

Töölön sairaalassa yksi historian vilkkaimmista päivistä liukkaan kelin takia –"jos vamma on pieni, älkää soittako hätäkeskukseen"

Helsingin sairaanhoitopiirin päivystykset ovat ruuhkautuneet liukastumisvammojen vuoksi. HUS tiedottaa, että potilaita on tullut Töölön, Jorvin ja Peijaksen päivystykseen noin kaksi kertaa normaalia enemmän.

Sekä Jorvin että Peijaksen päivystyksessä on hoidettu 300 potilasta yhden päivän aikana. Potilasruuhkaa purkamaan on esimerkiksi Peijaksessa palkattu ylimääräistä lääkäri- ja hoitohenkilökuntaa.

Töölön sairaalassa eilinen oli sairaalan nykyhistorian vilkkaimpia päiviä. Pelkästään ortopedian osastolle tuli 30 uutta leikattavaa traumapotilasta. Tilanne on jatkunut samanlaisena tänään, ja jo aamupäivän aikana on tapaturma-asemalle tullut 30 traumapotilasta lisää.

HUS:n mukaan pulaa on vuodepaikoista, myös laboratorio- ja kuvantamispalvelut ovat ylikierroksilla. Keskimääräiset hoitoajat ovat venyneet normaalista 2–4 tunnista moninkertaisiksi.

HUS toivookin, että jos liukastumisesta koituu vain pieniä vammoja niin, että pääsee omin voimin tai autettuna autoon tai taksiin, ei pidä soittaa hätäkeskukseen.

– Lieviä liukastumisen aiheuttamia käsi- ja jalkavammoja voi tarkkailla myös ensin kotona ja hakeutua hoitoon tarvittaessa vasta seuraavana päivänä, HUS tiedottaa.

HUS suosittelee nastakenkien käyttöä ja älypuhelimen näpräämisen vähentämistä liikkuessa. Potilasruuhkan odotetaan jatkuvan niin kauan kuin jalankulkuväylät pysyvät liukkaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.