Tony Halmeen läheiset mietteliäinä paljastuskirjasta: "Toivottavasti Tonya ei mustamaalata"

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee elokuun lopulla Tony Halmeen ex-vaimon Katja Halmeen tarinan Viikingin varjossa. Teoksen on kuvailtu olevan ”Vangitseva kuvaus painostavasta ja julkisesta avioliitosta”.

Tony ja Katja Halme avioituivat Las Vegasissa vuonna 1998 ja seuraavana vuonna Suomessa. Heidän tulinen liittonsa päättyi eroon vuonna 2005. Tony Halme menehtyi vuonna 2010.

"Yhteisiin vuosiin mahtui paitsi pelkoa ja politikointia myös kahden rakkaudessa eksyneen ihmisen sinnikästä halua onnistua. Oliko Tony Halme väärinymmärretty hyväntekijä vai manipuloiva narsisti?" teosta kuvaillaan Otavan nettisivuilla.

MTV.fi tavoitti Tony Halmeen tuttavapiiriin kuuluneen entisen nyrkkeilypromoottorin Tom Sjöbergin sekä Tonyn kanssa otelleen ex-nyrkkeilijä Jukka ”Käpylän Pyöveli” Järvisen kommentoivaan tulevaa paljastuskirjaa.

Tom Sjöberg ymmärtää aiheen kiinnostavuuden, mutta toivoo todella, ettei teoksessa mustamaalata edesmennyttä Halmetta.

– Kaikkihan kirjoja kirjoittavat, mutta toki riippuu kirjan sisällöstä. Jos siellä kirjassa on jotain pahaa Tonystä, niin se on huono juttu, koska hän ei voi puolustautua.  Olen saanut sellaisen käsityksen, että kaikki ei ole niin hyvää kirjassa. Kunhan siinä ei mustamaalata Tonya, Sjöberg miettii.

Sjöberg kertoo seuranneensa Tonyn elämää nyrkkeilyn kautta. Samalla hän tapasi myös Katjan ja näki pariskuntaa erinäisissä tapahtumissa. Teoksen kansikuvasta käy ilmi Katjan sitaatti, mikä antaa ymmärtää, että liitto oli varsin ailahtelevainen. Sjöberg ei kuitenkaan täysin niele tätä.

– Ei hän ollut mitenkään pelokkaan näköinen ja kun tapasimme esimerkiksi nyrkkeilyilloissa, oli hän aina iloinen. Suhde vaikutti normaalilta. Suhteen loppuvaiheesta en osaa sanoa, Sjöberg miettii.

– Tony oli maailman mukavin mies. Kun olimme kahdestaan hän oli aina todella mukava. Toki sitten, jos tuli muita mukaan, niin hänellä oli aina pieni rooli päällä, Sjöberg lisää.

Mies kuitenkin toteaa myös ymmärtävänsä, että kirjassa pitää olla tietyn verran kohua.

– Eihän sellainen ”pussailimme ja kävelimme käsi kädessä” -teksti myy. Vähän pitää kohuja olla. Mutta olen aina sitä mieltä, että lepää rauhassa. Kirjaan en muuten halua puuttua, hän sanoo.

"Kirja ei herätä intohimoja" 

 Ex-nyrkkeilijä Jukka ”Pyöveli” Järvinen otteli useaan otteeseen Tony ”Viikinki” Halmetta vastaan. Silti tuleva kirja ei herätä Järvisessä juurikaan tunteita mihinkään suuntaan.

– Ei se oikein herätä mitään intohimoja. Jos nyt eteen sattuu osumaan, niin saatan sen lukea. Ei tähän aiheeseen oikein ole sympatiaa, eikä intohimoja, Järvinen lataa.

Hän ihmettelee, miksi vuonna 2010 edesmenneen Halmeen elämää ylipäätään edelleen revitellään mediassa. 

– En oikein ymmärrä, mikä tässä voisi ylittää uutiskynnyksen. Tonyn elämästä kerrotaan koko ajan negatiivisia ja murheellisia asioita, mutta hän eli, niin kuin eli elämänsä, Järvinen muistuttaa.

Päihdetyöntekijänä toimiva Järvinen on nähnyt läheltä, miten päihteet voivat viedä elämiä.  Vaikka hän oli Tonyn kanssa tekemisissä lähinnä kehässä, olisi hän ollut valmis auttamaan alkoholin ja huumeiden kanssa kamppailevaa ottelukaveriaan.

– Kuten kaikki tietävät, oli Tonyn elämä yhtä tuhon tietä koko polku, kun hän taisteli päihteitä vastaan. Kun alamäki alkoi, ei hän siitä koskaan noussut. Itse toimin päihdetyössä päihteiden ehkäisemiseksi ja yritän estää tapahtumia tai jos niitä on jo tapahtunut, auttaa takaisin yhteiskuntaan. Olisin Tonyakin varmasti auttanut, nämä ovat niin turhia kuolemia.

– Hänellä ei kuitenkaan varmaan ylpeys antanut periksi pyytää apua. Vaikka olimme vihamiehiä kehässä, niin olisin toki auttanut, Järvinen pohtii.

Millainen kirja on luvassa? Lue lisää täältä

Sjöbergin mietteistä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat