Toni Niemisellä tukala tilanne raveissa: Aineksia pahempaankin

Entinen mäkihyppääjä, ravivalmentaja Toni Nieminen joutui raveissa läheltä piti -tilanteeseen.

Ravivalmentaja Toni Niemisen päivä Vermon raviradan raveissa ei keskiviikkona sujunut suunnitelmien mukaan. Jo ennen raveja vastoinkäymisiä kokenut Nieminen oli vähällä jäädä pillastuneen hevosensa alle.

– Hevonen hermostui ja kävi niin korkealla pystyssä, että se pääsi irti ja kippasin siitä sitten selälleni. Olihan siinä aineksia pahempaankin, mutta onneksi ei käynyt kuinkaan minulle eikä hevoselle, Nieminen kertoo.

Jos hevosen valjaat eivät olisi kestäneet tilanteessa, olisi tapahtumien kulku saattanut olla hieman hurjempi.

– Jos hevosen valjaat olisivat pettäneet, niin sitten siinä olisi ollut aineksia pahempaan. Hevonen olisi kaatunut suoraa niskaan. Siinä tapauksessa olisi voinut tulla vähän paikkailtavaa, mutta tällä kertaa vain kaaduin selälleni. Hevonen pääsi sitten irti, vähän aikaa se ehti juoksennella, ennen kuin saatiin se kiinni.

Nieminen uskoo hevosen pillastumisen olleen monien asioiden summa. Päivä kun ei ollut muutenkaan sujunut ihan suunnitelmien mukaan.

– Siinä meni aika monta asiaa pieleen. Luonnonkappaleen ajatuksia on tietenkin vaikea lukea, mutta jo kuljetuksen suhteen oli ollut hieman ongelmia. Auto oli reistaillut ja meinasimme myöhästyä koko raveista. Hevosta ei sitten ehditty kunnolla lämmitellä, mentiin melkein suoraa starttiin.

Kokenut ravimies ei kuitenkaan pienestä hätkähtänyt, sillä isojen luontokappaleiden kanssa työskennellessä voi aina sattua ja tapahtua.

Uusi suhde eteni vauhdilla avoliittoon

Vaikka päivä olikin täynnä vastoinkäymisiä, on Niemisen elämä muuten alkanut voittamaan.

Niemisen erosi syksyllä kymmenen yhteisen vuoden jälkeen vaimostaan Veerasta. Joulukuussa Toni tapasi Oulussa asuvan Johannan, jonka kanssa mies uumoili muuttavansa yhteen kevään aikana. Nyt pari asuu virallisesti avoliitossa.

– Olemme nyt muuttaneet yhteen, joten kaikki on mallillaan. Löysimme kivan vuokrakämpän, neljän huoneen ja keittiön omakotitalon. Itse olen kuun alusta asunut siinä ja tuossa viikko sitten Johanna muutti asuntoon, tässä nyt yhteiseloa käynnistellään. Hyvät ovat fiilikset, Nieminen kuvailee.

Omakotitalossa riittää tilaa myös pariskunnan lapsille. Niemisellä on liitostaan Veeran kanssa 6- ja 8-vuotiaat tyttäret. Johannalla puolestaan on 4-vuotias tyttö. 

Niemisen läheltä piti -tilanteesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat