Toni Nieminen jätti työnsä kiinteistönvälittäjänä ja työskentelee nykyään koulussa – ensi vuodelle luvassa iso haaste

Toni Nieminen on mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa – tämä oli haastavinta 6:15
Toni Nieminen on mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa – tämä oli haastavinta

Toni Nieminen kilpailee ensi vuonna yhdessä ex-mäkikotkan Janne Ahosen kanssa yhdistetyn SM-kisoissa Rovaniemellä.

Ex-mäkihyppääjä Toni Nieminen on mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa, joka alkaa Maikkarilla 18. huhtikuuta. Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka kurkistaa ohjelmaan osallistujien jääkaappien sisältöihin, jonka jälkeen alkaa matka kohti terveellisempää elämää. 

Nieminen myöntää Laukan olleen järkyttynyt nähtyään tämän jääkaapin sisällön sekä kuultuaan ruokailutavoista, jotka olivat urheilu-uran jälkeen kehittyneet. Nieminen eli aikoinaan hyvin kurinalaista elämää mäkihyppääjänä. 

– Minulla ehkä vähän kävi niin, että sen kaiken kontrollointi oli silloin niin voimakasta – varsinkin oman kehon ja syömisen, että siitä oli todella vaikea päästää irti. Tiedän, että joillekin mäkihyppääjille käy niin, että sitten mennään toiseen ääripäähän ja painoa kertyy todella nopeasti. 

Yllä olevalla videolla Nieminen paljastaa, mikä oli kaikista haastavinta koko projektissa ja onko elämäntapamuutos pitänyt tähän päivään.

Niemisen elämässä puhaltavat tällä hetkellä uudet tuulet, sillä hän ei enää työskentele kiinteistönvälittäjänä. 

– Nyt on tullut paljon muuta elämään. Olen tällä hetkellä päivätöissä koulun valmentajana Helsingin Uudessa yhteiskoulussa ja touhuan siellä yläasteikäisten nuorten kanssa. Se on mielenkiintoista ja kivaa, Nieminen kertoo.

Nieminen paljasti maaliskuun alussa Ylen Urheilustudiossa palaavansa mäkihyppytorniin yhdessä Janne Ahosen kanssa, ja kaksikko aikoo osallistua ensi vuonna yhdistetyn SM-kisoihin Rovaniemellä. Molemmat kilpailivat aikoinaan nimenomaan mäkihypyssä, eivätkä yhdistetyssä.

Nieminen avaa MTV Uutisten haastattelussa, mistä idea lähti liikkeelle.

– Luulen, että tämä sai ensisysäyksen ohjelman mukana tuoman elämänmuutoksen ja liikkumisen myötä. Huomasin, kuinka hyvä olo siitä tulee. Asia vilisi pikkuhiljaa meillä kotona keskusteluissa, että jotain hullua olisi kiva tehdä, koska minulla tulee kohta 50 mittariin. 

Ahonen saapui Lahden Salpausselän kilpailuissa Niemisen haastatteluun vip-tiloissa. Ahonen oli pohtinut kilpailevansa vielä jossain vaiheessa ja lopulta Nieminen heitti haasteen tälle, jos he yhdessä tähtäävät ensi vuoden yhdistetyn SM-kisoihin. Ahonen suostui välittömästi Niemisen haasteeseen.

– Tästä tuli ex-mäkimiesten ihan mukava, sopivan humoristinen keskinäinen kaksintaistelu. Jannen hyppäämisestä ei ole hirveän pitkä aika, mutta minulla on vähän pidempi. Hiihtämisestä meillä molemmilla on tosi pitkä aika, mutta hauskaa tästä ainakin tulee. 

Nieminen muistelee, että hän on viimeksi hypännyt mäkitornista viitisen vuotta sitten. Varsinaisia lajiharjoituksia tulevaa koitosta varten Nieminen ei ole vielä aloittanut ja syykin on hyvin yksinkertainen. 

– Tällä hetkellä ei ole välineitä kumpaankaan lajiin, ne ovat hommattava ensin. Sitten on laitettava ukkoa pikkuhiljaa kuntoon. Sanoin Jannelle, että Rovaniemen mäki on sen verran mielestäni kesy, että siitä selvitään, mutta hiihdosta en ole ihan varma, Nieminen naureskelee.

Esittelyssä: Olet mitä syöt 6.kausi 0:30
Katso videolta esimakua Olet mitä syöt -kaudesta!

Olet mitä syöt alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 18.4. klo 20. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat