Maajussi-Osmon koskettava rakkaustarina – onnettomuus, yllätyshäät ja down-lapsi

Vuonna 2010 Maajussille morsian -ohjelmassa toisensa tavanneet Mervi ja Osmo ovat viihtyneet yhdessä jo kuusi vuotta. Parin silmäterä on pian kolme vuotta täyttävä Minttu-tytär, joka on down-lapsi.

Vuonna 2010 Osmon elämä mullistui täysin. Mies oli ilmoittautunut mukaan Maajussille morsian -ohjelmaan ja odotteli kuumeisesti kirjeitä morsianehdokkailta. Niitä tulikin roppakaupalla, mutta miehen ihmetykseksi yksi kirje erottui joukosta. Kirje oli Mervi-nimiseltä naiselta.

Mervi toi kirjeessään esiin yllättävän yhteytensä Osmoon, mikä teki mieheen heti lähtemättömän vaikutuksen.

– Kirjoitin Osmolle sydämeni pohjasta. Minulla oli myös ehkä hieman kotikenttäetua, Mervi myöntää. 

– Laitoin kirjeeseen mukaan lapsuuskuvan itsestäni hiihtokilpailusta. Hiihdimme lapsena samoissa hiihtokilpailuissa. Olemme kotoisin samalta paikkakunnalta. Olen aina pitänyt Osmosta, vaikka en häntä tuntenutkaan. 

Tuosta kirjeestä alkoi Osmon ja Mervin rakkaustarina, joka on harvinainen muiden deittiohjelmien pareihin verrattuna. Kuusi vuotta yhdessä viihtynyt pari kokee löytäneensä toisistaan sielunkumppanin ohjelman kautta.  

– Meille kävi todella hyvin ohjelmassa. Siitä lähtien olemme olleet yhdessä, Osmo hymyilee.

Hyvin alkanutta rakkaustarinaa varjosti kuitenkin dramaattinen onnettomuus. Mervi ajoi tammikuussa 2010 moottorikelkalla päin puuta lähellä parin yhteistä kotia Pohjois-Savossa.

– Olin juuri muuttanut Osmon luokse, kun onnettomuus tapahtui. Jouduin pyörätuoliin ja lantioni jouduttiin korjaamaan välilevyillä ja ruuveilla. Onnettomuuden jäljet tuntuvat yhä silloin tällöin. En esimerkiksi voi kantaa mitään raskasta. Onneksi olen oppinut elämään tämän kanssa, Mervi sanoo.

Downin syndrooma oli järkytys

Mervin kuntouduttua onnettomuudesta vuonna 2012 pari laittoi vauhtia suhteeseensa ja päätti mennä naimisiin.

– Pidimme yllätyshäät. Kutsuimme ystävät ja sukulaiset pääsiäiseksi pilkille ja grillaamaan. Oli hauskaa, kun vieraat saapuivat häihimme pilkkihaalarit päällään ja grillimakkarat mukanaan. Vihkiminen suoritettiin kotitilalla sisätiloissa, Osmo kertoo. 

Sen jälkeen pariskunta alkoi toteuttaa haavettaan yhteisestä lapsesta. Lapsentekoaikeet oli jouduttu laittamaan aiemmin jäihin Mervin onnettomuuden vuoksi.

Vuonna 2014 pariskunta saikin pienen Minttu-tyttären. Pian kolme vuotta täyttävä Minttu on down-lapsi.

– Alkuun tytön Downin syndrooma oli meille molemmille järkytys. Emme kumpikaan tienneet, mitä se tarkoittaa. Tyttö joutui vain muutaman kuukauden jälkeen syntymästään sydän- ja suolistoleikkaukseen. Silloin taisteltiin elämästä ja kuolemasta. Onneksi tyttö selvisi hengissä. Minttu on jumalan lahja meille, Mervi sanoo. 

Mervillä on edellisestä liitostaan poika, joka on tällä hetkellä 25-vuotias. Osmolle Minttu-tytär oli hänen ensimmäinen lapsensa. Pariskunnan silmäterä saa äitinsä ja isänsä jakamattoman huomion. Mervi huolehtii lapsesta kotona ja Osmo pitää huolta maatilan töistä.

– Olen huolehtinut Mintusta kotona itse. Vauva-aika on niin lyhyt, että olen halunnut nauttia siitä, Mervi toteaa.

Leikkauksista selvinnyt tyttö elää lähes normaalia arkea. Hän on oppinut syömään, mikä oli vanhemmille suuri ilonaihe. Uusia leikkauksia tytöllä ei Mervin mukaan ole tiedossa.  

– Minttu voi olosuhteisiin nähden hyvin. Käymme vuosittain tarkistuttamassa hänen terveydentilansa. Hän kävelee jo muutamia askelia. Puhetta hän osaa tuottaa jonkin verran, mutta paremmin hän pystyy kommunikoimaan tukiviittomien avulla. Hän on oikein fiksu tyttö. Hän on rikastuttanut elämäämme korvaamattomalla tavalla, Mervi sanoo.

MTV:n toimitusjohtaja: Parhaan katseluajan ohjelmisto täysin kotimaiseksi 3:12

Maajussille morsian MTV3-kanavalla syksyllä 2016.

Lue myös:

    Uusimmat