Tommi Mäkiseltä huomio tähtikuskinsa otteista – "Onko se välttämättä oikea tie mestaruuteen?"

Tommi Mäkinen: Ilmassa vähemmän kysymysmerkkejä kuin vuosi sitten 4:35
Tommi Mäkinen ennakoi alkavaa rallikautta MTV Urheilulle.

Tommi Mäkisen johtama Toyotan MM-rallitalli lähtee vajaan kahden viikon päästä käynnistyvään kauteen puolustavana valmistajien mestarina. Toyotan kuljettajatittelistä puhuttaessa katseet kääntyvät Jari-Matti Latvalaan ja varsinkin virolaiseen Ott Tänakiin.  

Tänak oli lähellä ihmetemppua jo viime kaudella, kun Suomen MM-rallista alkanut kolmen voiton putki nosti hänet maailmanmestaruustaistoon ensimmäisenä Toyota-vuonna. Lopulta hän oli MM-kolmonen, mutta korkein koroke ei jäänyt kauas. 

Nyt Tänak kantaa suurimmat paineet Toyotalla. Latvalallakin on kyvyt ajaa mestariksi, kun taas tallin kolmannella kuskilla Kris Meekellä saattaa kestää tovi totuteltaessa uuteen autoon. 

Mäkinen arvioi Tänakin ja Latvalan mahdollisuuksia MTV Urheilulle, kun tulevan kauden autot esiteltiin Birminghamissa lauantaina. 

– Ott ajoi (viime kaudella) hirvittävän määrän, ylivoimaisesti eniten pohja-aikoja, ja oli sen myötä kaikista nopein (kuski). Mutta onko se välttämättä sitten se oikea tie mestaruuteen? Kokonaisuutta on hyvä katsoa. Onko pakko olla joka paikassa (niin nopea)? Esimerkiksi (Sebastien) Ogier on voittanut mestaruuden, vaikka ei ole välttämättä ollut se nopein kuljettaja, Mäkinen huomauttaa. 

– Jari-Matin loppukausi oli erittäin hyvä ja vielä voitto viimeisestä kisasta. Toivotaan, että se hyvä vire jatkuu. Jos Jari-Matti saa hyvän, rennon fiiliksen, niin luulen, että hänellä on kaikki mahdollisuudet taistella ihan mistä tahansa, kun hän vain muistaa keskittyä kisoihin ja ottaa pisteitä joka paikasta.  

Mäkinen kommentoi pääkuvan videolla lisäksi muun muassa Toyotan kehityskohteita ja Meeken sopeutumista talliin. Alla Jari-Matti Latvalan tuoreet tunnelmat kauden alla.  

Latvala: Auto parempi kuin koskaan, nyt enemmän kuljettajasta kiinni 3:01
Jari-Matti Latvala ylisti Toyotan autoa sen julkistamistilaisuudessa. 

Lue myös:

    Uusimmat