Kalle Rovanperän suoritus vaikeista lähtökohdista vakuutti Tommi Mäkisen: ”Täysi mahdottomuus pärjätä”

Toyota-kuski Kalle Rovanperän taistelu Meksikon MM-rallin viidennelle sijalle oli tallipäällikkö Tommi Mäkisen mukaan vaikeissa olosuhteissa tasaisella työllä saatu onnistuminen.

Rovanperä joutui altavastaajaksi jo perjantaina koettuaan vastoinkäymisiä heti ensimmäisellä pätkällä. Lauantaihin hän sai puolestaan auramiehen roolin Hyundain Thierry Neuvillen kikkailtua itsensä ajojärjestyksessä paremmalle sijalle.

Kisa päättyi Toyotan Sebastien Ogierin voittoon. Elfyn Evans oli neljäs ja Rovanperä viides. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen antaa 19-vuotiaalle suomalaiskuskille puhtaat paperit vaikeasta viikonlopusta.

– Siinä harmiksi heti ensimmäisellä erikoiskokeella tyhjeni rengas ja sen jälkeen hän joutui ajamaan hivenen hiljempaa, kun ei ollut vararengasta mukana, mutta muuten kokonaisuutena hyvin, Mäkinen kertoo MTV Urheilulle.

– Sitten tietysti hän joutui lähtemään ekana lauantaipäivään, niin siellä on se ero kyllä valtava. Ykkösenä on kyllä kohtuullisen turha yrittää ajaa muuta kuin puhtaasti läpi vain.

– Se on ihan täysi mahdottomuus pärjätä. Tasainen, hyvä suoritus, Mäkinen kehuu.

Ajanotosta kertynyt data kertoo Rovanperän kohtaamista vaikeuksista Meksikon haastavalla irtosoralla. Kun perjantaina hän hävisi ajovuorossa neljäntenä viidellä erikoiskokeella 0,49 sekuntia kilometriä kohden, niin lauantain kuudella pätkällä vastaava ero oli Rovanperän auratessa tietä kärkimiehenä 0,93 sekuntia kilometriltä.

Lue myös:

    Uusimmat