Tommi Mäkinen muisteli Kalle Rovanperän hämmästyttävää suoritusta – eiköhän tämä tarina kerro oleellisen Toyotan aikeista?

Kalle Rovanperä WRC-huhuista:"Voihan se olla ihan mahdollista" 1:37
Näin Kalle Rovanperä kommentoi WRC-spekulaatioita viime heinäkuussa.

Kalle Rovanperän Toyota-huhuille ei ole vielä lyöty sinettiä, mutta tuntuisi oudolta, jos Tommi Mäkinen päästäisi superlahjakkuuden livahtamaan muualle. Tätä tukee myös Toyota-tallipomon kolmen vuoden takainen tarina suomalaisnuorukaisesta.  

Rovanperä, 19, varmisti viime viikolla WRC2 Pro -luokan maailmanmestaruuden Skodan puikoissa

Nyt Rovanperän odotetaan loikkaavan WRC-auton rattiin. Ensimmäiset uutiset Toyota-sopimuksesta tulivat jo kesäkuussa, mutta virallista varmistusta ei ole kuulunut. 

Tommi Mäkinen kommentoi Rovanperän suorituksia Autosportille

– Kalle on ajanut viileästi ja pitänyt päänsä kylmänä. Hän on pystynyt ajamaa kovaa riskittä. Hän on todella nopea, mutta en ole varma, riittääkö R5-kalusto enää hänelle kehittymiseen ja oppimiseen. Ehkä hän voisi hypätä jo ylemmäs, Mäkinen kommentoi viitaten WRC-autoihin.  

Mäkinen kieltää sen, että Rovanperä olisi testannut Yaris WRC:tä hiljattain, mutta muistaa nuorukaisen otteet Toyotan huippuautossa, kun tämä oli 16-vuotias. 

– Hän ajoi autolla vuonna 2016. Järjestimme pienen erikoiskokeen, hän teki siihen nuotteja ja ajoi sen muutaman kerran läpi. Kyse oli vain testeistä, huolettomasta ajelemisesta, mutta hän oli heti nopein. 

– Vaikka hänellä ei ollut lainkaan kokemusta tuosta autosta, hän hyppäsi sisään ja ajoi kovempaa kuin Teemu (Suninen) ja Esapekka (Lappi). Ja tästä on kolme vuotta, Mäkinen kertasi. 

Rallin MM-sarjaa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Mäkisen Toyota jahtaa mestaruuksia valmistajien ja kuljettajien puolella.  

Lue myös:

    Uusimmat