Tommi Mäkinen kriittisenä uusista MM-ralleista – kilpailijatalli saamassa kohtuuttoman edun: "En ole täysin tyytyväinen"

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kyseenalaistaa WRC-sarjan suunnitelmat järjestää kaksi ylimääräistä ja kilpailukalenteria täydentävää MM-rallia Virossa ja Belgiassa.

Mäkinen nostaa esiin rallisivusto Dirtfishin haastattelussa huomionsa siitä, että Viron rallin liittäminen MM-kalenteriin antaa merkittävän hyödyn Hyundain tähtikuljettajalle Ott Tänakille, jonka kotiralli kyseinen kilpailu on.

Vastaavasti Belgian Ieperissä ajettava ralli olisi taas Hyundain Thierry Neuvillen kotikilpailu, joten näillä kahdella MM-kalenterilisäyksellä talli saisi merkittävää kilpailullista etua muihin nähden.

Muille MM-sarjan kuskeille Viron ja Ieperin rallit ovat enemmän tai vähemmän kartoittamatonta maastoa.

– Viron ralli on yhden kuljettajan kotikisa, jossa kenelläkään muulla ei ole samanlaista kokemusta. Jos Ieper tulee myös, silloin kalenterissa on kaksi uutta rallia, jotka ovat suoraan Hyundain kuljettajien kotikentällä, Mäkinen huomauttaa.

– En ole varma, että se on sataprosenttisen reilua muiden kannalta.

Rallin MM-kalenteri on kokenut mullistuksia koronaviruksen vuoksi, minkä vuoksi lisäyksiä tarvitaan. Mäkinen ehdottaa täydentäväksi kilpailuksi Kroatiassa ajettavaa asvalttirallia.

–  Mitä olen kuullut, Kroatiassa päivämäärällä ei olisi väliä – he voivat järjestää sen koska tahansa. En ole käynyt siellä itse, mutta olen kuullut, että siellä on paljon rallifaneja, ja se voisi olla todella hieno ralli sekä mielenkiintoinen haaste, Mäkinen kertoo.

Dirtfishin artikkelin mukaan Kroatian ralli on WRC:n harkinnassa aivan kuten rallikisa Belgian Ieperissäkin.

– En ole täysin tyytyväinen näihin uusiin ralleihin, mutta okei, jos ne ovat ainoita vaihtoehtoja, niin muutakaan ei voi, Mäkinen päättää.

Rallin MM-kalenteriin uskotaan tulevan vielä useita muutoksia, kun täydennyksien ohella myös peruuntumisia on luvassa. Esimerkiksi kesältä lokakuulle siirretyn Japanin MM-rallin toteutuminen vaikuttaa tällä hetkellä epätodennäköiseltä.

Turkin rallin kohtalosta odotetaan yhä tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat