Tommi Mäkinen otti kantaa rallin MM-sarjan kuumaan perunaan: "Meille käy kaikki"

Tommi Mäkinen: Toyota valmistautunut jatkamaan nopeastikin kautta  2:31
Videolla Tommi Mäkisen mietteitä MM-rallikaudesta.

Rallin MM-sarjan jatkosta saataneen uutta tietoa tällä viikolla.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n maailman moottoriurheiluneuvoston on tarkoitus tehdä perjantaina päätöksiä MM-rallisarjan loppukauden ohjelmasta. Kausi on typistynyt huomattavasti koronaviruksen vuoksi, sillä loppukaudella alkuperäisillä paikoillaan on vain kolme rallia: Turkki, Saksa ja Japani.

Loppuvuoden ohjelmaa saatetaan kasvattaa ottamalla mukaan kilpailuja MM-sarjan ulkopuolelta. Sarjan toimitusjohtaja Oliver Ciesla kertoi asiasta hiljattain.

– Olemme jo tunnistaneet joukon kilpailuja ja olemme keskusteluissa kaikkien näiden kisojen kanssa, jotta näemme, mikä voisi olla mahdollista, Ciesla sanoi SVT:n haastattelussa.

Mikäli kilpailumäärää kasvatetaan ylimääräisillä kisoilla, MM-sarjassa nähtäisiin uusia ralleja. Mahdollisia ehdokkaita ovat muun muassa Etelä-Viron kansainvälinen ralli, Belgian Ypres-ralli ja Tshekin Barum-ralli.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen otti kantaa MM-sarjan kuumaan perunaan Kalle Rovanperän testien yhteydessä.

– Meille käy kaikki, Mäkinen sanoi MTV Urheilulle.

– Oikeasti olisi ihan kiva nähdä uusia kisoja. MM-sarjassa kun kierretään vuosi toisensa jälkeen samoja kisoja. Silloin kun olin itsekin vielä ajamassa, menin mielellään uuteen kisaan, jolloin näki uusia pätkiä ja uusia paikkoja. Se tuo sopivaa mielenkiintoa mukaan, Mäkinen lisäsi.

MM-sarja on ollut paussilla kolme kuukautta sitten ajetusta Meksikon rallista lähtien. Mäkinen on pitänyt huolen siitä, että hänen johtamansa tiimi on iskussa kauden jatkuessa.

– Olemme valmistelleet asioita siten, että olemme valmiina loppuvuoteen aika pienelläkin työmäärällä ja pääsemme nopeasti liikkeelle.

Lue myös:

    Uusimmat