Tommi Mäkisen toive ei toteutunut – "Olisi ollut tasaisempi kaikille"

10:00
Tulosruutu raportoi MM-rallikauden jatko-ohjelmasta.

Rallin MM-sarjan loppukauden ohjelma julkaistiin torstaina. Loppuvuoden aikana on tarkoitus ajaa vähintään viisi MM-rallia koronatilanteen salliessa.

Torstain suurin uutinen oli se, että Viro saa ensimmäistä kertaa järjestettäväkseen rallin MM-sarjan osakilpailun syyskuun alussa. Viron lisäksi kilpaa on tarkoitus ajaa Turkissa, Saksassa, Sardiniassa ja Japanissa.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö haki MM-sarjaan uusia osakilpailuja, jotta kalenterissa pystyttäisiin paikkaamaan koronaviruksen tekemiä aukkoja. Sarjaan oli tyrkyllä myös Latviassa ajettava Liepaja-ralli, mutta kilpailu ei saanut MM-arvoa.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen olisi mielellään vienyt tiiminsä Latviaan kilpailemaan MM-pisteistä.

– Toivoimme, että Latvian kisa olisi tullut MM-sarjaan. Siellä olisi menty kaikille kuljettajille uudelle alueelle – se olisi ollut tasaisempi kaikille, Mäkinen kertoo MTV Urheilulle.

Mäkinen viittaa siihen, että Toyotan entinen tähtikuski Ott Tänak pääsee kilpailemaan Virossa kotiyleisönsä edessä tutuilla sorateillä. Hyundain WRC-tiimiä nykyään edustava Tänak voitti Etelä-Viron vauhdikkaan kilpailun Toyotan WRC-autolla vuosina 2018 ja 2019.

Rallin MM-sarjan loppukauden ohjelmaan saatetaan ottaa vielä lisää uutuuskisoja loppukaudeksi. Belgian Ypres-rallin järjestäjät sekä Kroatian autourheiluliitto käyvät yhä neuvotteluita MM-sarjan promoottorin kanssa.

Belgian Ypres-rallin kohtalo riippuu Turkin MM-osakilpailusta. Mikäli Turkin ralli pystytään järjestämään viikkoa aiemmin syyskuun puolivälissä tai kilpailu peruuntuu kokonaan, Ypres-ralli on askelta lähempänä MM-arvoa.

– Kroatian ja Ypres-rallin välillä toivoisin Kroatiaa MM-sarjaan. Se olisi mielenkiintoinen uusi maa ja olen ymmärtänyt, että siellä on hyvä kilpailu, Mäkinen sanoo.

Hyundailla olisi Belgiassa pieni etulyöntiasema Mäkisen johtamaan Toyotaan nähden. Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville on kilpaillut useaan otteeseen kotimaansa klassikkokisassa.

– Viro ja Belgia olisivat Hyundai-kuljettajien kotikilpailuja, Mäkinen tiivistää.

Koronaviruksen aiheuttama kilpailutauko käynnistyi maaliskuussa ja kestää vielä pari kuukautta. Mäkinen huomauttaa, että kalenteriin voi vielä tulla muutoksia.

– Sitä ei pysty ennustamaan, miten korona käyttäytyy. Toivotaan, että pystymme ajamaan kaikki kisat. Olemme tehneet kaikki valmistautumiset sillä tavalla, että pääsemme nopeastikin uudelleen liikkeelle.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja