Tommi Korpela arvostelee tv-sarjojen tasoa: "Katsojien arvostus on laskenut"

Elina Knihtilä ja Tommi Korpela eivät tuo parisuhdettaan työpaikalle 2:23

Tommi Korpela kaipaa televisioon enemmän laadukasta draamaa.

Katso yllä aviopari Elina Knihtilän ja Tommi Korpelan videohaastattelu vuodelta 2015.

Konkarinäyttelijä Tommi Korpela nähdään syksyllä Bullets-jännitysdraamassa. Sarja saa ensi-iltansa Elisa Viihteessä syksyllä 2018 ja se nähdään myöhemmin myös C More -palvelussa ja MTV:n kanavilla.

Korpela näyttelee eläkeikää lähestyvää poliisia, joka alkaa tutkia huumerikosta. Pian selviää, että juttuun liittyy muutakin, joten hän alkaa tehdä yhteistyötä Krista Kososen esittämän rikostutkijan kanssa.

– Tein isomman poliisiroolin viimeksi 25 vuotta sitten. Nyt tuntuu, että olen oikeamman ikäinen ja kokeneempi näyttelijä, Korpela kertoo.

Kansainvälisen suurtuotannon viiden miljoonan euron budjetti mahdollistaa Korpelan mukaan laadukkaan sarjan tekemisen ajan kanssa. Se on poikkeuksellista, sillä Korpelan mielestä tv-tuotantoihin ei satsata enää samalla tavalla kuin ennen.

– On rikollista, että suomalaisille on tarjottu niin vähän hyvää draamaa viime vuosina. Kun muistelee omaa lapsuutta, oikein odotti suomalaisia tv-elokuvia, koska niihin oli käytetty aikaa ja ajatusta. Omilla lapsilla ne kokemukset ovat olleet aika vähissä.

Osasyyllinen television alennustilaan on Korpelan mukaan tosi-tv.

–Kun rahamiehet ymmärsivät, että kahdella eurolla voi tehdä tv-sarjan, miksi maksaa sen enempää. Siinä on osatotuus ja on hirveän surullista, että tv-katsojien arvostus on laskenut.

Tilanne vaikuttaa kääntyneen parempaan suuntaan. Yhdysvalloista on lähtenyt leviämään uudenlainen panostus tv-draamaan, mikä näkyy erityisesti HBO:n ja Netflixin kaltaisissa suoratoistopalveluissa. Korpelan mielestä se on positiivinen asia.

– On kiva, että on valoa näkyvissä. On kulttuuriteko tuoda televisioon vaihtoehtoista katsomista ihmisiä tyhmistävien pudotuskilpailujen tilalle.

Bullets-sarjassa on mukana myös ulkomaalaisia näyttelijöitä, kuten Game of Thrones -roolistaan tunnettu saksalainen Sibel Kekilli ja ruotsalaistähti Dragomir Mrsic. Korpelan mukaan heidän kanssaan työskentely on ollut mielenkiintoista.

– On hienoa katsoa, miten he työskentelevät ja toivottavasti oppia jotain. On rikastuttavaa tutustua toisiin ja kuulla erilaisia tapoja tehdä tätä työtä.

Lue myös:

    Uusimmat