Mainos

Tomi ja Marko palaavat aikamiehinä paikalle, josta heidän 35 vuotta sitten hautaamansa aarre löytyi: "Laitoinkohan sinne jotain arvokasta?"

Kun Tomi Ahonen bongasi sosiaalisesta mediasta kuvan turkulaisesta metsästä löytyneestä aikakapselista, hän tiesi heti mistä oli kyse.

– Se oli wau! Se oli se, minkä olen joskus sinne jättänyt ja käynyt pari kertaa etsimässäkin tosi kauan aikaa sitten.

Ahonen hautasi ystävänsä Markon kanssa Skanssin alueelle lasisen pullon vuonna 1982. Pulloon oli laitettu sisälle erilaisia esineitä sekä viesti, jossa kerrottiin poikien nimet ja iät.

Tomi ja hänen ystävänsä Marko olivat piilottamishetkellä 13- ja 12-vuotiaita. Lasipullon löytäjä etsi Ahosta ja Markoa sosiaalisen median avulla.

Tomi Ahonen kävi nuorempana etsimässä pulloa peräti kahdesti. Ensimmäisellä kerralla hän oli muistikuviensa mukaan 15- tai 16 -vuotias. Toisella kerralla hän oli jo parikymppinen.

– Minulla on pieni aavistus, että olin ihan väärässä paikassa. Ajattelin, että se oli varmaan jäänyt alle, kun alueelle oli rakennettu niin paljon. Tuskin olisin enää koskaan lähtenyt etsimään sitä.

Pikkupoikien toive

Tomi Ahosen mukaan ajatus aikakapselista oli todennäköisesti pikkupoikien aarteenpiilotusleikkiä. Hän uskoo, että pullon hautaamiseen liittyi myös toive, että joku löytäisi jonain päivänä aikakapselin ja sen sisällön.

– Eihän sitä silloin tajunnut, että jotain Facebookia voisi tulla. Kukaan ei tajunnut, miten nykyisin pystytään etsimään ja löytämään asioita.

Ahonen ei muista, mitä esineitä pulloon laitettiin. Tämä selviää kuitenkin melko pian, sillä hän ja Marko aikovat tavata juhannuksen jälkeen pullon löytäneen Marita Katariina Ojalan.

– Odotan itsekin, että mitä olemme Markon kanssa sinne laittaneet. Joku arvo sillä on itselle ollut, koska olen sitä kahdesti käynyt etsimässä.

Tomi Ahosen mukaan pullossa olleessa viestissä saattaa olla myös jotain muutakin tekstiä kuin pelkästään poikien nimet. Tämä sekä pullon sisältö selvinnee ensi viikolla.

– Minulla on sellainenkin hatara mielikuva, että mietin silloin, viitsinkö jotain niin arvokasta laittaa sinne. En muista, laitoinko sitten vai en.

Ahosen mukaan tapaaminen pullon löytäjän kanssa pidetään mahdollisesti kapselin löytöpaikalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.