Tomi Björck vinkkaa: Täältä saa parhaat katuruoat Aasiassa

Streat Helsinki TALKS -tapahtuman lavalle noussut keittiömestari Tomi Björck paljasti parhaat vinkit Aasian katuruokakohteisiin.

Helsingissä järjestetään viikonloppuna ensimmäistä kertaa katuruokakarnevaali Streat Helsinki. Tapahtuma alkaa perjantaina TALKS-konferenssilla Messukeskuksessa ja jatkuu illalla Teurastamolla Streat Helsinki PARTIES -ruokajuhlien merkeissä. Lauantaina Torikortteleissa pääsee puolestaan maistelemaan kansainvälistä ja kotimaista katuruokaa EATS-festivaaleilla.

Huippuravintoloihin inspiraatiota katukeittiöstä

Streat Helsinki TALKS -konferenssissa ääneen pääsevät perjantain aikana useat katuruoan asiantuntijat ympäri maailman. Puheenvuoroja kuullaan muun muassa suomalaisesta innovaatiosta Ravintolapäivästä, erilaisista kansainvälisistä ja kotimaisista katuruokakonsepteista sekä suuren yleisön festariruoasta. Katuruoasta käväisi lavalla jo puhumassa muun muassa ravintoloitsija ja keittiömestari Tomi Björck, jonka useat ruokainspiraatiot ovat syntyneet nimenomaan katukeittiöelämyksistä maailmalla.

– Ravintoloissamme on paljon annoksia, jotka ovat tuttuja katukeittiöistä: satay-vartaita, yakinikua, som tamia ja niin edelleen, Tomi Björck kertoo.

– En laita listoille ikinä sellaisia annoksia, joita en pysty tekemään paremmin kuin annoksen aito versio on. Sen vuoksi listoiltamme ei löydy esimerkiksi pad thaita. Mistään ei saa parempaa pad thaita kuin kadulta. Täydellisen pad thain tekemiseen tarvitaan varmaan thaimaalainen isoäiti, Björck nauraa.

Aasian parhaat katukeittiöt

Mistä siten löytyvät Aasian parhaat katukeittiöt? Tässä Tomi Björckin vinkit:

Kuala Lumpur:

– Rakastan Kuala Lumpuria, siellä on loistava katukeittiö. Siellä suosittelen maistamaan erityisesti Singapore Chili Crabia.

Bangkok:

– Myös Bangkok on minulle todella rakas - osa sydämestäni on siellä. Bangkokissa kannattaa maistaa katukeittiöissä ainakin pad thaita ja som tamia.

Bali:

– Balilla pitkään asunut ystäväni on vienyt minut Balilla malesialaisiin katukeittiöihin. Siellä siis kannattaa kokeilla ehdottomasti Malay Street Foodia: pitkät tiskit, joissa voi olla vaikka 40 ruokalajia tarjolla samaan aikaan ja edullisesti

Valmista Pad Thaita itse kotona: Reseptin löydät Sivumaku-blogista

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat