Televisiosta tutun huippukokki Tomi Björckin mukaan Suomen ja Ruotsin ruokatrendit eivät poikkea toisistaan suuresti.
Rakas naapurimaamme Ruotsi on ollut perinteisesti aina piirun verran Suomea edellä maailman ilmiöissä ja trendeissä. Sama sääntö on pätenyt myös ruokamaailmassa ja mitä Tukholmassa on tehty ensin, on usein tehty perässä Helsingissä.
Nykypäivänä kuilu pääkaupunkien välillä on kuitenkin kaventunut, väittää suomalainen huippukokki Tomi Björck. Björck vei vuoden alussa Tukholmaan alun perin Helsingissä startanneen Farang-ravintolakonseptin, joka on otettu naapurissa suurella mielenkiinnolla vastaan. Kaakkoisaasialaista ruokaa tarjoileva Farang on saanut tukholmalaisilta ruokakriitikoilta pääosin positiivista palautetta ja ravintolaan pöydät ovat usein täyteen varattuja arki-iltaisinkin.
Tukholmassa markkinarako aasialaiselle ruoalle
Tukholmasta perheelleen kakkosasunnon hankkinut Björck on saanut seurata jo pitkään aitiopaikalta ruotsalaista ruokamaailmaa, josta paljastuikin aasialaisen ruoan menevä markkinarako. Aasialaisen ruoan suhteen Helsinki onkin Björckin mukaan hieman Tukholmaa edellä.
– Tukholmassa on paljon hyvätasoisia ravintoloita. Mutta aasialaisia ravintoloita täällä ei hirveästi ole eli sillä saralla on heikko tarjonta. En ole varma, mistä se johtuu. Täällä ei luultavasti ole niin paljon aasialaista väestöä. Yleensä Farangin ja Gaijinin kaltainen ruoka vaatii sitä, että keittiössä on aasialaisia kokkeja, Björck pohtii.

