Tom, 84, selvisi sodasta ja poliosta, mutta koronavirus oli liikaa – jätti perheelleen koskettavat hyvästit, vaikkei hänen pitänyt pystyä puhumaan: "En usko, että tämä tapahtui vain sattumalta"

Tom, 84, selvisi sodasta ja poliosta, mutta koronavirus oli liikaa – jätti perheelleen koskettavat hyvästit, vaikkei hänen pitänyt pystyä puhumaan 1:59
Tom selvisi monista haasteista elämänsä aikana, mutta koronavirus oli lopulta liian vahva vihollinen 84-vuotiaalle veteraanille.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleen yhdysvaltalaismiehen viimeiset sanat saivat hänen läheisensä ymmälleen. Mies, jonka ei pitänyt pystyä enää kommunikoimaan, sai jätettyä perheenjäsenilleen viimeiset hyvästit. 

Tom McDermott, 84, oli melkoisen hämmästyttävä kaveri: hän selvisi poliosta, palveli merijalkaväessä Korean sodassa, työskenteli ydinsukellusveneessä ja sinnitteli viimeisinä elinvuosinaan Alzheimerin kanssa. 

Mutta jokunen aika sitten Tom kohtasi vihollisen, jota hän ei kyennyt enää nujertamaan: koronaviruksen. 

– Tomin keuhkot olivat viruksen vallassa – niin pahasti, että hänen perheensä sanoi, ettei hän puhu enää koskaan. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"En usko, että tämä tapahtui sattumalta"

Muistisairaan miehen tila paheni lopulta niin pahaksi, että hänen läheistensä oli hyvästeltävä hänet viimeiselle matkalleen puhelimen välityksellä. 

Samaan aikaan Tomin perheenjäsenet olivat kokoontuneet katsomaan jumalanpalvelusta, joka oli omistettu McDermotteille.

– Muutama minuutti jumalanpalveluksern päättymisen jälkeen sairaanhoitajat soittivat meille ja sanoivat: Teidän täytyy kuulla tämä – tämä on uskomatonta. Siinä kunnossa, missä Tom on tällä hektellä, hänellä tuskin on energiaa edes nyökätä, perheenjäsenet muistelevat ainutlaatuista hetkeä. 

Sen lisäksi, että ajoitus oli mitä uskomattomin, perhe ei ollut uskoa, että Tom kykeni jättämään heille hyvästit, vaikkei hänen pitänyt pystyä tuottamaan ääntä. 

– En usko, että tämä tapahtui vain sattumalta. Jokin ajoi hänet tekemään niin, yksi perheenjäsenistä sanoo. 

– Olimme ihan ällikällä lyötyjä, perheenjäsen kuvailee Tomin viimeisiä sanoja. 

Katso videolta, miten koskettavalla tavalla Tom McDermott jätti hyvästit rakkaalle perheelleen. 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat