Mainos

Tolppasen loikka suututti laajasti – SDP luottavaisena: "Oli pitkät keskustelut"

2:04

Ihmiset ovat suomineet Twitterissä kovin sanoin Maria Tolppasen loikkaa SDP:n riveihin. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo MTV Uutisille, että luottaa Tolppasen jakavan SDP:n arvot. Tolppanen on vakuuttanut samaa. Myös Antti Rinne on luottavainen.

Tolppasen maahanmuuttovastaisista kirjoituksista nousi iso kohu keväällä. Blogaaja.fi-palvelun ylläpito sulki Tolppasen blogin huhtikuussa. Ylläpidon mukaan Tolppanen rikkoi palvelun käyttöehtoja julkaisemalla vihaa lietsovia artikkeleja ja antamalla tukensa rasistisille katupartioille.

Tolppasen taannoiset blogikirjoitukset ovat nousseet esille useissa some-kommenteissa. Moni syyttää SDP:n ottavan riveihinsä rasistin.

Perussuomalaiset ovat kommentoineet Tolppasen ratkaisua kärkkäästikin.

Tolppanen itse vakuuttaa sitoutuvansa SDP:n arvoihin. Maahanmuuttokriitikkona mainetta niittänyt Tolppanen äänesti tänään eduskunnan täysistunnossa opposition mukana ulkomaalaislain ja siihen liittyvien lakien muuttamista vastaan.

Lindtman: Lämpimästi tervetuloa!

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo MTV Uutisille, että Tolppasen kanssa käytiin eilen pitkä ja hyvä keskustelu.

– Kävimme myös keskustelun SDP:n maahanmuuttopoliitikasta ja Maria Tolppanen kyllä tuntee ja tietää SDP:n maahanmuuttopolitiikan ja tämän tietäen hän on valmis sen hyväksymään ja tulemaan osaksi SDP:n ryhmää.

Onko SDP:n sisällä herännyt huolia Tolppasen loikasta?

– Varmasti kaikkein isoin ratkaisu tämä on Marialle itselleen. Me toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi sekä eduskuntaryhmään että puolueeseen.

Lindtmanin mielestä ratkaisu osoittaa Tolppaselta rohkeutta seisoa omien ajatusten takana. Hän sanoo olevansa iloinen Tolppasen ratkaisusta.

– Olin iloinen siitä, että hän itse totesi, että SDP:hen liityminen on hänelle arvovalinta. Hän on valmis jakaamaan puolueen arvot ja puolueen linjaukset ja toimimaan niiden mukaisesti mukaan lukien SDP:n vastuulliset maahanmuuttolinjaukset.

– Kun on valmis näihin sitoutumaan ja niiden puolesta toimimaan, niin me toivotamme Marian niin kuin muutkin, jotka SDP:n arvoihin ovat valmiita sitoutumaan, tervetulleeksi joukkoon.

Lindtmanin mukaan Tolppanen otti itse yhteyttä puolueeseen tultuaan lopulta viime perjantaina siihen tulokseen, että haluaa siirtyä SDP:n riveihin.

– Ryhmä tänään kokouksessa päätti yksimielisesti hyväksyä Maria Tolppasen SDP:n eduskuntaryhmän jäseneksi.

Myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vakuuttaa, että yhteistyö Tolppasen kanssa on alkamassa saumattomasti.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja