SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Antti Lindtman puhuu MTV:n haastattelussa "Suomen supervoimasta"

SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Lindtman: Tämä on ollut Suomen supervoima vaikeina aikoina 3:45
SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Lindtman: Tämä on ollut Suomen supervoima vaikeina aikoina.

SDP:n  uudeksi puheenjohtajaksi valittu Antti Lindtman kertoo MTV Uutisten haastattelussa yllättyneensä saamastaan vahvasta kannatuksesta äänestyksessä.

Lindtman voitti äänestyksessä Krista Kiurun ylivoimaisesti. Hän sai puolueen neuvoa antavassa jäsenäänestyksessä noin 78 prosenttia annetuista äänistä. Tämä oli ensimmäinen kerta SDP:n historiassa, kun puheenjohtajasta järjestettiin neuvoa antava jäsenäänestys.

– En uskaltanut noin vahvoista prosenteista haaveilla. Arvelin, että se olisi hiukan tasaisempi. Mutta haluan kiittää kaikkia puolueen äänestäjiä. Lämmin kiitos tuesta ja nyt lähdemme viemään täältä yhdessä toivoa. Sitä viestiä, mitä suomalaiset kaipaavat, eli toivoa tässä ajassa, jossa meidän keskeisiä perusarvojamme haastetaan: Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, Lindtman toteaa.

SDP:n oppositiopolitiikan kolme kärkeä

Lindtmanin mukaan SDP:n oppositiopolitiikassa tulee olemaan tänä syksynä kolme kärkeä:

– Ensinnäkin se, että tulemme tekemään kaikkemme sen eteen, että Suomessa ei minkäänlaista syrjintää hyväksytä tai jätetä löperöä suhtautumista siihen, että onko maamme korkeimmilta vallankäyttäjiltä oikein jättää tähän tilaa. Ei ole. 

Lindtman kertoo, että toisena kärkiteemanaan SDP aikoo tarjota julkisen talouden tasapainottamiseksi vaihtoehdon, joka olisi Lindtmanin mukaan oikeudenmukaisempi.

Kolmannen kärjen yhteydessä Lindtman puhuu ”Suomen supervoimasta”:

– Jos voi sanoa, että mikä on olut Suomen supervoima vaikeina aikoina, niin se on ollut luottamus. Hallituksen linjassa työmarkkinoille ollaan tuomassa riitaa ja repimistä. Tällaista epäluottamusta ei pitäisi luoda tässä tilanteessa, jossa on jo muutenkin mahdollista, että ollaan jo taantumassa.

Rasismikohu: "SDP tulee äänestämään hallituksen luottamusta vastaan"

Lidtmanin mukaan SDP tulee äänestämään hallituksen luottamusta vastaan rasismikohuun liittyvässä hallituksen tiedonannossa.

– Tässähän ei tosiasiassa käsitellä ainoastaan sitä, mitä siinä tiedonannossa sanotaan, vaan kyllä tässä on välttämätöntä käydä läpi koko hallituksen saldo aiheuttamansa rasismiongelman vuoksi.

Lindtman kritisoi hallitusta liikkumisesta edestakaisin rasismikohun kanssa.

 – Välillä on pahoiteltu ja välillä taas sanottu, ettei ole mitään pahoiteltavaa. Kun hallitus ja sen ministerit eivät ole pystyneet tekemään selvää pesäeroa kaikenlaiseen syrjintään, niin on vaikea nähdä, että hallitus nauttisi luottamusta. 

Lue myös:

    Uusimmat