Tokion olympiakaupungin korvaajaksi ilmoittautui uusi nimi – kehotus lähetetty Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtajalle

4:50
Tammikuun 22. päivän Tulosruutu kertoi Times-lehden väitteestä Tokion olympialaisiin liittyen

Yhdysvaltojen Floridan osavaltion talousministeri Jimmy Patronis ehdottaa, että Florida voisi järjestää ensi kesän olympialaiset, jos Tokio vetäytyy kisaisännyydestä.

Patronis on lähettänyt kirjeen Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtajalle Thomas Bachille, jossa Patronis kehottaa Bachia harkitsemaan olympialaisten siirtoa Yhdysvaltoihin ja erityisesti Floridaan.

Tokion olympialaiset aiotaan järjestää 23. heinäkuuta ja 8. elokuuta välisenä aikana ensi kesänä. Olympialaiset siirrettiin tälle vuodelle viime kesältä koronaviruspandemian vuoksi.

– Olen päättänyt, että Tokion olympialaiset toteutetaan turvallisesti todisteena siitä, että ihmiskunta on nujertanut koronaviruksen, Japanin pääministeri Yoshihide Suga sanoi perjantaina.

Florida on kärsinyt pandemian aikana koronaviruksesta ja osavaltiossa on kuollut yli 25  000 ihmistä virukseen liittyen. Yhteensä Yhdysvalloissa on kuollut yli 420  000 ihmistä virukseen liittyen.

Yhdysvalloissa on yli 328 miljoonaa asukasta ja miljoonaa asukasta kohti maassa on kuollut 1  299 ihmistä koronavirukseen liittyen. Suomessa vastaava luku on 118.

Johns Hopkinsin yliopiston koronavirussivuston mukaan Japanissa on koronavirustartunnan saanut yli 368  000 ihmistä, ja virukseen liittyviä kuolemia on lähes 5  200. 126 miljoonan asukkaan Japanissa miljoonaa asukasta kohti on kuollut 40 ihmistä tilastosivusto Worldometerin mukaan.

Floridassa pelattiin viime kesänä koripallon NBA-sarjan kausi loppuun niin sanotussa kuplassa, johon pääsivät vain joukkueet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja