Toivottavasti nautit kevään toistaiseksi lämpimimmästä päivästä – 13 asteen ylitys vaihtuu jo viikonloppuna räntään ja lumeen eteläisintä Suomea myöten

Tänään oli jälleen kevään lämpimin päivä, kun lämpötila Ahvenanmaan Jomalassa nousi 13,4 asteeseen. Mantereellakin lähenneltiin 13 astetta, kun Keski-Suomen Vesannolla mitattiin 12,9 astetta.

Tänään oli laajalti lämmintä koko Etelä- ja Keski-Suomessa. Kymmenen astetta rikottiin useilla eri paikkakunnilla lounaisrannikolta aina Pohjois-Savoon asti.

Lämpötilat eivät ole vielä kovin lähellä maaliskuun ennätystä, joka on 17,5 astetta. Tällainen lämpö ei kuitenkaan MTV Uutisten meteorologin Markus Mäntykannaksen ei ole kovin yleistäkään.

– Ovat nämä aika korkeita lukuja. Eivät tällaiset lämmöt ole jokavuotisia, Mäntykannas sanoo.

Viikonloppuna kylmenee, sitten lämpö palaa

Lämpö kuitenkin loppuu tähän, ainakin hetkeksi.

– Viikonlopun aikana lämpö väistyy etelään ja lämpötila putoaa tästä pääsääntöisesti noin viisi astetta, Mäntykannas sanoo.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä maan yli kulkee sadealue, josta tulee räntää ja lunta. Lunta voi tulla aivan eteläisintä Suomea myöden.

Viikonlopun sateiden jälkeen sää näyttäisi olevan joidenkin päivien ajan tyypilliseltä huhtikuun säältä. Päivällä lämmintä etelässä viitisen astetta ja pohjoisessa muutama, öisin on pakkasta.

Ensi viikon lopulla sää kuitenkin lämpenee uudelleen ja kevät saa lisää vauhtia, kun lämpötila voi nousta samoihin lukemiin kuin viime päivinä.


Lue myös:

    Uusimmat