Nauti, kun vielä voit! Nyt hätyytellään lämpöennätyksiä ja järvivedet ovat kuin linnunmaitoa – maanantaina tapahtuu dramaattinen romahdus

Suomessa vietetään harvinaisen kuumaa viikonloppua. Hellejakson tähän mennessä korkein lukema 33,3 on mitattu Ylitorniossa eilen,

Tänään iltapäivällä oli mitattu 30,5 Kouvolassa ja 30,2 Porvoossa.

– Vielä huomennakin on maan lounaisosassa käytännössä samanlainen ilmamassa. Se on tuurista kiinni, onko 31, 32 vai 33 astetta tulossa, Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr kertoo.

Helle on lämmittänyt myös järvivesiä. Föhrin mukaan järvien pintavedet ovat lähestulkoon koko maassa yli kaksikymmentä asteisia.

Esimerkiksi Inarissa järvivesi mitattiin 20,4 asteiseksi ja Närpiössä jopa 24,9 asteiseksi.

– Mitään yllättäväähän näissä ei mielestäni ole. Lämpimiähän ne ovat. Lämmin tilanne, Föhr kommentoi.

Ensi viikolla viilenee

Lämpötilat kuitenkin romahtavat ensi viikolla. Dramaattisin pudotus tapahtuu Itä-Suomessa ja Lapissa. Veden lämpötilat laskevat myös, mutta hitaammin kuin ilman lämpötila. 

Esimerkiksi Ylitorniossa lämpötila romahtaa maanantaina 12 asteen tienoille. Pudotus on yli 20 astetta. Föhrin mukaan viilein päivä maanlaajuisesti näyttäisi olevan tiistai.

Turun ja Salon seudulla on tiistaina odotettavissa noin 19 astetta, pääkaupunkiseudulla noin 16 astetta. Itä-ja Pohjois-Suomessa on kylmempää.

– Osassa Itä- ja Pohjois-Suomea pohja saavutetaan jo maanantaina. Etelä- ja Länsi-Suomessa pohja tulee vasta tiistaina.

Lämpötilat lähtevät kuitenkin nousuun parin päivän kuluessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja