Mainos

Hyinen kausi päättymässä väliaikaisesti: Tällä viikolla nautitaan keväisestä lämmöstä!

Huhtikuun alusta jatkunut kylmän sään kausi on päättymässä, mutta vain väliaikaisesti. Sää lämpenee aluksi keväisiin lukemiin, mutta loppuviikolla ilma jäähtyy taas.

Lumisateet ja kylmässä tuulessa hytiseminen ovat toistaiseksi taakse jäänyttä elämää. Korkeapaine on nimittäin vahvistumassa Suomen länsipuolelle, ja se tuo etenkin maan etelä- ja keskiosiin aurinkoisia päiviä.

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että sää on lähipäivinä myös huomattavasti viimeaikaista lämpimämpää.

– Perjantaihin saakka jossain päin etelää ylitetään päivittäin 10 astetta. Parhaimmillaan huomenna tiistaina tai perjantaina voidaan päästä lähelle 15 astetta.

Erikoista tilanteessa on se, että näin lämmintä ei ole ollut tänä keväänä sitten maaliskuun lopun.

– Kevään toistaiseksi korkein lukema, 17,4 astetta, mitattiin 27. maaliskuuta Ahvenanmaalla, Mäntykannas kertoo.

Pohjoisessa tämä viikko on etelää epävakaisempi ja viileämpi.

– Alussa tulee kuurosateita, viikon puolessa välissä poutaantuu ja torstaina sadealue liikkuu Lapin yli itään. Sateen olomuoto vaihtelee vedestä lumeen, että kaikkea mahdollista tulee taivaalta alas. Lämpötila on pohjoisessa päivisin plussan puolella, mutta yöllä on pakkasta, välillä etelääkin myöten.

Ensi viikonloppuna sää viilenee koillisvirtauksen myötä uudelleen koko maassa.

– Valitettavasti näyttää siltä, että etelänkin kevätlämpö jää väliaikaiseksi. Loppuviikosta tulee kylmää ilmaa pohjoisen tai koillisen suunnalta ja lumikuurot ovat taas mahdollisia eteläisintä Suomea myöden.

Suojaudu auringolta!

Ennen kuin sää taas loppuviikolla viilenee ja pilvistyy, auringosta nauttiessa kannattaa muistaa suojautuminen.

– Ultraviolettisäteily alkaa olla etelässä aurinkoisella säällä jo kohtalaista. Indeksi on 3-4 luokkaa. Herkkä suomalaisiho alkaa palaa tässä tilanteessa jo alle tunnissa, jos auringolta ei suojaudu, Mäntykannas muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.