Mainos

Toisen lasta imettänyt tyrmättiin Facebookissa – äiti puolustaa tekoaan: "Rinnat on tarkoitettu vauvojen ruokintaan"

Kuuden lapsen äiti kummeksuu yhteiskuntaa, jossa rinnoilla voidaan myydä hampurilaisia, muttei ruokkia toisten vauvoja. 

Yhdysvaltalainen Rebecca Wanosik, 30, oli vajaa vuosi sitten miehensä kanssa treffeillä saadessaan viestin ystävältään, joka kertoi toisen ystävänsä ongelmasta. Melissa Rios -niminen nainen ja  äiti oli joutunut leikkauksen vuoksi sairaalaan, eikä pystynyt ruokkimaan ainoastaan rintamaitoa ravinnokseen kelpuuttavaa vauvaansa. Rios – jota Wanosik ei ollut koskaan kasvokkain tavannut –pyysikin illallistaan nauttivaa, 8-kuukautisen vauvan äitiä imettämään omaa lastaan.

– En epäröinyt alkuunkaan, vaan itse asiassa kiirehdin miestäni viimeistelemään ateriansa. Vauvat kärsivät helposti nestehukasta, joten halusin mahdollisimman nopeasti päästä ruokkimaan lasta, Wanosik kertoo Babble-verkkomedialle.

Hän kiiruhti oman rintaruokinnassa olevan poikansa kanssa Riosin 5-kuukautisen tyttären luo. Lapsi vaikutti Wanosikin mukaan helpottuneelta saadessaan vihdoin kaipaamaansa maitoa. Imettäessään samanaikaisesti sekä ystävänsä tytärtä että omaa poikaansa Wanosik päätti napata suloisesta hetkestä kuvan, jossa yhtä aikaa syövät pikkuiset pitelevät toisiaan kädestä.

Facebook-tili suljettiin ilmiantojen vuoksi


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Wanosik lähetti vauvan hyvinvoinnista kertovan kuvan Riosille, joka vastasi kiitoksin ja sydämin. Kaikki eivät kuitenkaan olleet yhtä ihastuneita toisen lapsen imettämisestä. Päivä sen jälkeen, kun Wanosik oli ladannut kuvan Facebook-tililleen, sadat ihmiset olivat ilmiantaneet otoksen luonnehtien sitä sairaaksi ja inhottavaksi. Myös asiasta uutisoineen Babble-sivuston Facebook-sivuilla jaetussa kuvassa kuvan kommentoijat pyysivät, ettei tällaisia kuvia jaettaisi. Yksi reagoi oksentavalla hymiöllä. Facebook ei kuitenkaan tarttunut toimiin, jolloin kuvaa vastaan hyökkääjät ilmiantoivat koko Wanosikin tilin valheellisena.

Ryöpytyksen seurauksena Wanosik joutui kuluttamaan aikaansa todistellessaan Facebookille, että hän on todellinen henkilö. Tämän vahvistaakseen hän lähetti yritykselle kaikkea ruokakaupan kanta-asiakaskorteista naimalupaan. Kun Wanosik vihdoin sai tilinsä takaisin, Facebook sulki sen jälleen ja ohjasi naista lukemaan palvelun säännöt. Niissä lukee selkeästi, että imetyskuvat sallitaan.

Myrkyn silmään joutunut Wanosik kertoo nyt ymmärtävänsä paremmin, että toisen lapsen imettäminen on tabu, vaikka sijaisimettäjiä on käytetty kautta aikojen. Hän on kuitenkin iloinen nähtyään, että jaettu imetyskuva sai myös myönteistä ja kannustavaa palautetta.

– Yhteiskunnassamme tisseillä myydään kaikkea hampurilaisista ajoneuvoihin, vaikka rinnat on tarkoitettu vauvojen ruokintaan. Ei ole mitään järkeä hävetä lapsen syöttämistä – sen tekemättä jättäminenhän on laiminlyöntiä, Wanosik sanoo Babble-sivustolle antamassaan haastattelussa.

Tekisi milloin tahansa uudestaan

Wanosikin oma, katraan viides lapsi kärsii harvinaisesta D-vitamiinin imeytymistä estävästä sairaudesta, joka aiheuttaa tälle helposti luunmurtumia. Viranomaiset olettivat vanhempien pahoinpitelevän lastaan ja huostaanottivat pariskunnan kuusipäisen lapsikatraan kymmeneksi kuukaudeksi. Mukana oli myös tuolloin rintaruokinnassa oleva vauva. Wanosikin tarjoama pullotettu rintamaito ei viranomaisille kelvannut, ja pikkulapsi joutui syömään äidinmaidonkorviketta.

– Se oli hirvittävä kokemus, joka vahvisti myötäelämistäni niitä vauvoja kohtaan, joita oma äiti ei pääse ruokkimaan, sittemmin perheensä takaisin saanut Wanosik sanoo.

Asennemuutosta ei imetyskuvan sytyttämä someraivo saanut aikaan, sillä Wanosik kertoo imettävänsä kenen tahansa nälkäistä vauvaa uudestaan.

Lähde: Babble

 ***

0:55

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja