Toinen karanneista vangeista tuomittu murhasta – ”Ei voi tehdä johtopäätöksiä vaarallisuudesta"

Toinen Satakunnan vankilan Köyliön osastolta karanneista vangeista istui elinkautista vankeutta.

Käytännössä se tarkoittaa, että tämä on tuomittu murhasta. Elinkautisen tuomion voi murhan lisäksi saada esimerkiksi terroristisessa tarkoituksessa tehdystä taposta, törkeästä maanpetoksesta, joukkotuhonnasta tai rikoksesta ihmisyyttä vastaan.

– Rikos on vakava, mutta siitä ei voi tehdä mitään johtopäätöksiä tämänhetkisestä vaarallisuudesta, toteaa Rikosseuraamuslaitoksen päällikkö Esa Vesterbacka.

Toinen vangeista on tuomittu lyhyempään vankeustuomioon, eikä Vesterbacka halua kommentoida yksittäistä rikosta.

Vankien vaarallisuudesta ei ole tällä hetkellä tiedotettu. Vesterbackan mukaan poliisi ilmoittaa tarpeen tullen, jos vangit katsotaan vaaraksi sivullisille. Lähtökohtaisesti hänen mukaansa voidaan siis olettaa, ettei sivullisille ole vaaraa, jos poliisi ei asiasta tiedota.

Suljetun vankilan kevyt-versio

Vesterbacka kertoo, että vankien vaarallisuus on arvioitu silloin, kun heidän sijoitettiin Köyliön vankilaan.

Köyliön vankila muutettiin avovankilasta suljetuksi laitokseksi jotain vuosia sitten. Se on luokiteltu puolisuljetuksi, mikä suljettujen laitosten avoimin muoto.

– Se ei kuulu meidän raskaimpiin vankiloihimme. Siitä voi päätellä jotain sijoituksen suhteen, Vesterbacka kommentoi.

Näillä näkymin ei hänen mukaansa vangeista ei olla jakamassa kuvia tai muita tietoja. Tapauksen tutkinta on kuitenkin poliisin vastuulla, joka tekee päätökset tämänkaltaisista asioista. 

Lue myös:

    Uusimmat