Toimittajien Tusina – tässä ovat kiinnostavimmat kotimaiset sisustusuutuudet

Habitaren sisustusmessut avautuvat torstaina 10.9.2015. Sisustustoimittajat ry valitsee vuosittain Toimittajien Tusinan eli 12 viime vuoden kiinnostavinta kotimaista, tuotantoon otettua sisustuksen uutuustuotetta. 

Toimittajien Tusinalla yhdistys haluaa nostaa esiin toimivaa, kotimaista arjen designia. Palkituissa esineissä kiteytyy hyvä muotoilu, joka vetoaa käyttäjän arvoihin ja kaikkiin aisteihin. Tyylillä toteutetut tuotteet vastaavat tämän päivän tarpeisiin.

Toimittajien Tusina 2015

Mattomallisto by Molla Mills

Suunnittelija Molla Mills, Forme.

Forme on moderni, pieni sisustusalan yritys, joka satsaa rohkeasti laatuun ja yhdistää kotimaisen käsityön ja kansainvälisen kierrätyksen hienosti. Hieno lisä omaan mallistoon on Molla Millsin suunnittelema mattomallisto, joka kudotaan villasta valvotuissa olosuhteissa Intiassa. Matoille on myönnetty Design from Finland -tunnus.

Woody-sohvapöytä

Suunnittelija Annaleena Hakola, Hakola Oy.

Perheyritys Hakola vastaa hienosti nykyajan sisustajan haasteisiin selkeillä ja ajankohtaisilla tuotteillaan.Yrityksen tuotteissa yhdistyvät Pohjanmaalainen puusepänperinne, modernit muodot ja laadukkaat materiaalit. Woody-sohvapöytä on veikeä esimerkki 2015-mallistosta, joka sopii kotiin kuin kotiin. Materiaaleina kotimainen lehtikuusi ja tammi.

Filly-seinävalaisin

Suunnittelija Timo Niskanen, Himmee Oy.

Oman valaisinmalliston ympärille rakentunut yhden miehen yritys, joka rohkeasti on ottanut paikkansa laadukkaiden kotimaisten valaisimien kentällä. Valaisimet näyttävät luontevilta ja skandinaaviseen kotiin sopivilta. Aikaa ja arkea kestävää designia. Uusi seinävalaisin Filly jatkaa samaa hyvää linjaa.

Gran RU 

Gran Ru-akustiikkalevyt 

Suunnittelija Wilhelmiina Kosonen, Innofusor.

Tyylikäs ratkaisu niin kodin, kuin julkisten tilojen akustiikkaongelmiin. Visuaalisesti näyttävä akustinen tilateos kotimaista käsityötä, ekologista materiaalia ja uutta innovatiivista valmistusmenetelmää. Moniulotteinen pintastruktuuri tekee tilateoksesta aikaa kestävän ja taideryijymäisen sisustusratkaisun. Valmistusmateriaali pintaturvepuriste.

Julie-tuoli

Suunnittelija Julie Tolvanen, Inno Interior.

Veistoksellisen kaunis tuoli, jossa viilurimat taipuvat ergonomiseen ja kevyen oloiseen muotoon. Pitkän suunnitteluprosessin huipputulos. Tuolin materiaali viilupuriste, massiivikoivu tai -tammi. Saatavilla istuinverhoiltuna tai ilman.

Laine-tarjoilualusta

Suunnittelijat Kirsi Pasanen & Mikko Kenttä, Muoto2.

Tyylikäs tarjoilualusta, joka kelpaa niin tarjoiluun kuin näyttävään säilytykseen. Laine-tarjoilualusta edustaa ajatonta puumuotoilua, jonka kulmikkaan kaunis pinta yllättää ja ihastuttaa. Valmistusmateriaalina kotimainen haapa, jonka veistoksellista pintakäsittelytekniikkaa on kehitelty pitkään.

Coupé-hylly

Suunniteltu Woud-yritykselle, suunnittelu Poiat, Poiat.

Ylevää muotoilun yhteistyötä. Sen muotokielessä näkyy vanhojen autojen kattotelineiden klassiset muodot. Tukeva ja monikäyttöinen etenkin pienten tilojen tyylikäs säilytin. Poiat on suunnitellut uudelle tanskalaisfirmalle, Woudille, keveän ja samalla sisustuksellisen hyllysarjan.

Domo-kuivauspatteri

Suunnittelija Marianne Sundell, RejDesign.

Monikäyttöinen kuivauspatteri on eteisen tai kodinhoitohuoneen komea kiintopiste. Säilyttää ja lämmittää samalla. Kuparipintaiseksi sävytettynä se ei peittele kuparin erinomaista lämmönjohtavuutta ja hygieenisyyttä. Avainlipputuote valmistetaan Suomessa.

StudioKoti

Suunnittelijat Piritta Kokkonen ja Veera Luostarinen, SATO,

StudioKoti on uudenlainen asumismuoto, joka on vastaus pääkaupunkiseudun pienten asuntojen muuttuneeseen kysyntään. Hyvin suunniteltujen tila- ja säilytysratkaisujen ansiosta pieni yksiö tarjoaa laadukasta asumista. Asunnon koko on 15,5 m2 + parvi 6,3 m2 + pieni parveke.

Slim-sohva

Suunnittelija Jaakko Mäntylä, Shapes.

Shapes-tuotteet syntyvät Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoella toimivan perheyrityksen ammattitaitoisissa käsissä. Slim-sohvalla on hyvä hinta-laatusuhde. Jalan värin saa valittua Värisilmän Lumo-värikartan mukaan ja lisäpisteitä myös kokonaan irrotettavasta verhoilusta.

Tekemisen iloa-mallisto

Suunnittelijat Elina Helenius, Saara Renvall, Taitoliitto

Taitoliiton jäsenjärjestöjen kursseilla ympäri Suomen toteutettava laadukas tee se itse -mallisto: matto, valaisin, kori, peite, pannunalunen tai seinätekstiili. Hienoa yhteistyötä, jossa taide, suunnittelu ja käsityöt kohtaavat arkeen sopivalla tavalla. Kannustamme tuotteen jatkokehittelyä myös kotiin tilattavaksi ohje- ja materiaalipaketiksi.

Betonikalusteet

Suunnittelija Ilkka Salo, 16juin.

Ranskalais-suomalainen yhden miehen yritys suunnittelee ja valmistaa itse tuotteensa. Valutekniikalla Helsingissä valmistetut tuotteet ovat tukevia, näyttäviä ja vain paranevat ajan kuluessa. Oman malliston lisäksi yritys tekee tuotteita myös mittojen mukaan.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja