Toimittajat kokeilivat kohuttua bikinivartalo-ohjelmaa – miten kävi?

Australialaisen Kayla Itsinesin bikinivartalotreenit villitsevät nuoria naisia Instagramissa. Kokeilimme ilmaisversiota ja itse 12 viikon kuuria.

Ennen-jälkeen-kuvatKayla Itsinesin Bikini Body Guiden valmennuksesta ovat huikeita, mutta samalla treenin huhutaan olevan todella rankkaa. Lisäksi miljoonien naisten fanittama ohjelma on saanut kritiikkiä turhankin alhaisista kalorimääristään.

Kokeilimme Kayla Itsinesin viikon mittaista treeniohjelmaa ja kysyimem kokemuksia naiselta, joka on suorittamassa 12 viikon ohjelmaa. Lue, mistä suosikkitreenissä on kyse!

Järjetöntä rääkkiä

"Pakkohan sitä on kokeilla. Latasin ohjelman innoissani, ja helpot, värikkäät ja selkeät ohjeet innostivat treenaamaan. Kyse on circuit-harjoittelusta, ja ohjelmaan kuuluu treenit jaloille, vatsalle ja yläkropalle. Kaksi neljän liikkeen sarjaa, jotka toistetaan kumpikin kahdesti 7 minuutin jaksoissa. Yhteensä yhden treenin suorittamiseen pitäisi siis mennä noin 28 minuuttia.

Ellet sitten pyörry puolivälissä. Harrastan liikuntaa jonkin verran ja en pidä itseäni aivan rapakuntoisena, vaikken mikään fitnessmimmi olekaan. Silti treeni yllätti rankkuudellaan, ja valuin hikeä punaisena möykkynä olohuoneen lattialla jo ensimmäisen 7 minuutin pyrähdyksen jälkeen. Vatsatreenit meinasivat jäädä tekemättä loppuun, sillä tahdissa ei vain pysynyt. Oli pakko luistaa ja tehdä liikkeitä helpomman kautta. Näkisikö muutoksia, jos jatkaisi rääkkiä ne 12 viikkoa?

Epäilemättä, mutta ensimmäisen treenin jälkeen ajatus uusinnasta herättää kauhua. Vatsaan sattuu treenin jälkeen niin, että yskiminen on yhtä tuskaa. Samoin käsivarret ovat hellinä, eikä jalkapäivän jälkeen kävelemisestä meinaa tulla mitään.

Toisaalta, jokin, joka tuntuu näin kamalalta, on varmasti tehokasta. Ei tuloksia ilman tuskaa? Viikossa tuloksia ei kannata vielä odottaakaan, etenkään ilman ruokavaliota. Nostan kuitenkin hattua kaikille tuttavapiirini naisille, jotka Kaylaa hehkuttavat. Olette hulluja, mutta kadehdittavan hoikkia, jos jatkatte tätä."

Nainen, 28

Tuloksia näkyy – vaikka laiskuus iski

"12 viikon treeniohjelmasta on menossa nyt viikko viisi. Ohjelmassa tehdään circuit-treeniä 2-3 kertaa viikossa, ja lisäksi välipäivinä puolen tunnin aerobisia treenejä (esimerkiksi kävelylenkkejä) ja venyttelyä.

Ensimmäiset kolme viikkoa noudatin treeniä tiukasti, mutta neljännellä viikolla aloin laiskotella. Nyt olen viikolla viisi.

Lisäksi ohjelmaan kuuluu ruokavalio. Syön muutenkin perusterveellisesti, eli en ole suuresti muuttanut syömisiäni, mutta Itsinesin ohjeista on saanut kivoja ideoita terveelliseen syömiseen. En ole nähnyt nälkää, sillä ohjelmaan kuuluu kaksi lämmintä ateriaa ja kolme välipalaa. Säännöllinen syöminen merkitsee, ettei edes tee mieli syödä hirveitä määriä kerralla. Mielestäni tämä on paljon normaalimpaa ruokailua kuin fitness-ihmisten rahkan ja kananmunien jatkuva syöminen – aamiaisella saa syödä vaikka paahtoleipää.

Muutoksia näkyy jo, ja olen todella tyytyväinen. Kiloja ei ole lähtenyt, mutta senttejä on karissut viisi vatsamakkaroilta. Housuista menee jalkaan pienempi koko. Lisäksi olo on vahvempi, minkä huomaan esimerkiksi kotona pientä lastani nostellessa."

Nainen, 32

Lue myös:

    Uusimmat