Mainos

Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen uudeksi puheenjohtajaksi Jarmo Mäkelä

Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen osaston uusi puheenjohtaja on Jarmo Mäkelä, kertoo järjestö nettisivuillaan. Mäkelä on järjestön mukaan toiminut pitkään muun muassa Ylen toimittajana.

Järjestön Suomen osasto valitsi uuden puheenjohtajan ja hallituksen keskiviikkona pitämässään vuosikokouksessa.

Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen osaston edellinen puheenjohtaja Ilkka Nousiainen jätti tehtävänsä joulukuussa. Eron syynä oli järjestön mukaan erimielisyydet järjestön hallituksen kanssa.

Ennen eroaan Nousiainen oli arvostellut Ylen haastattelussa Helsingin Sanomien tietovuotouutisointia ylilyönniksi.

Haastattelun jälkeen järjestö ilmoitti tukevansa jutun tehneitä Helsingin Sanomien kahta toimittajaa, Tuomo Pietiläistä ja Laura Halmista. Järjestön mukaan Nousiainen antoi kommenttinsa Ylen haastattelussa tilanteessa, jossa tiedettiin vielä vähän. Myöhemmin on tullut ilmi, ettei suurempaa vahinkoa ole tapahtunut.

Nousiainen itse sanoi katsoneensa asiaa laajemmasta perspektiivistä.

Helsingin Sanomien tietovuotouutisointi koski Puolustusvoimien Viestikoekeskusta. Poliisi teki erityisen kotietsinnän toimittaja Halmisen kotiin joulukuussa sen jälkeen, kun lehti oli kirjoittanut Viestikoekeskuksen toiminnasta.

Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen osaston hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Jarmo Koponen, Thomas Slätis, Janne Hopsu, Petri Tyynmaa ja Riku Neuvonen. Varajäseneksi valittiin Kaijaleena Runsten, Aimo Ruusunen ja Hilkka Kotkamaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.