Ylen esimies Eronen ja toimittaja Vuorikoski irtisanoutuivat – ”Tiimiäni on pyydetty vähentämään paljastusjournalismin tekemistä”

Ylen ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Eronen on tänään irtisanoutunut tehtävästään. Hän kertoi Twitterissä eroamisensa syyksi näkemyserot sananvapaudesta päätoimittajan kanssa.

Myös toimittaja Salla Vuorikoski on irtisanoutunut vedoten etenkin ongelmiin Ylen riippumattomuudessa.

Hän kertoo asiasta Facebookissa. Vuorikoski on toimittaja, jolle pääministeri Juha Sipilä lähetti useita viestejä liittyen sidonnaisuusuutisointiin, mistä nousi kohu.

Eronen puolestaan kertoo Facebookin julkisessa päivityksessä, että ei pysty tekemään työtään omien arvojensa ja journalistien ohjeiden mukaan.

– Minua ja tiimiäni on pyydetty vähentämään väärinkäytöksiin ja epäkohtiin puuttuvan paljastusjournalismin tekemistä. Tähän en voi suostua. Journalistin ohjeiden ykköskohdan mukaan yleisöllä on oikeus tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, Eronen kirjoittaa.

Erosen mukaan ajankohtaistoimituksessa on painostava tunnelma. Hän kiittää päivityksessään työkavereitaan sekä yleisöä runsaista juttuvinkeistä.


Eronen siirtyi Ylelle MTV Uutisista. Ylellä hän aloitti viime vuoden syyskuussa.

Ylen mukaan Erosen tehtäviä hoitaa nyt uutis- ja ajankohtaistoiminnan esimies Petri Kejonen.

Eronen on arvostellut kovasanaisesti yhtiön toimintakulttuuria. Hän myös kirjoitti Ylen hallintoneuvoston eilisen kokouksen jälkeen, että hallintoneuvosto vaikuttaa journalistisesti arvioiden kuurolta, sokealta ja halvaantuneelta.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja