Aleksander Barkov uransa kovimmassa lyönnissä! Kuritti nyt Pekka Rinnettä

Jääkiekkotähti Aleksander Barkov on aloittanut NHL-kauden kovemmin kuin koskaan. Nyt suomalainen siivitti kipparoimansa Florida Panthersin 2–1-voittoon Nashville Predatorsia vastaan.

Colton Sissons vei Nashvillen ensiminuuteilla johtoon, mutta Barkov toi Floridan tasoihin toisessa erässä. Suomalainen puikahti Nashville-puolustuksen selustasta maalin kulmalle ja rankaisi Carter Veraeghen täydellisesti ajoitetusta syötöstä.

Myöhemmin toisessa erässä sama Florida-duo teki jälleen tulosta. Veraeghen ja Barkov leipoivat kiekkoa edestakaisin vasemmalle ja oikealle Nashville-maalilla, kunnes Veraeghen ohitti Predatorsin maalia vartioineen Pekka Rinteen.

Rinne piti loisto-otteillaan vieraita mukana pelissä, keräsi 34 torjuntaa, ja hänet valittiin kolmostähdeksi. Barkov nimettiin kakkostähdeksi, ja Veraeghen ykköstähdeksi.

Barkov on naulannut kauden kahdeksaan ensimmäiseen otteluunsa tehopisteet 4+7=11, mikä on hänen NHL-uransa tehokkain kauden aloitus. Aiemmin hän oli iskenyt NHL-sesongin kahdeksaan ensimmäiseen otteluunsa parhaimmillaan kahdeksan pinnaa. Barkov on pelannut NHL:ssä ja Floridassa kaudesta 2013–14 lähtien.

Vaikka menestys on viime vuosina karttanut Floridaa, nyt myös koko seuran alkukausi on ollut kova. Se ei ole hävinnyt kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan yhtäkään varsinaisella peliajalla. Voittoja tilillä on kuusi.

Nashvillen kausi on käynnistynyt heikommin: kasassa on viisi voittoa ja kuusi tappiota.

Lue myös:

    Uusimmat