Toimittaja alkoi lisätä sitruunaa pyykkiensä joukkoon – tämä oli lopputulos

0:36
Videolla näytetään, miten mikro puhdistuu sitruunalla.

The Kitchn -sivuston toimittaja testasi, pitääkö sitruunamehu valkopyykin valkoisena. Puolentoista vuoden aikana tekniikka todettiin yhtä toimivaksi kuin muutkin luontaiset valkaisutavat – ja sillä havaittiin olevan myös toinen myönteinen vaikutus pyykkeihin.

Valkoisissa tekstiileissä tahrat tuppaavat näkymään erityisen hyvin. Sheela Prakash halusi testata, onnistuisiko vaaleiden pyykkien pitäminen vaaleina ilman valkaisuainetta – suurelta osin ympäristösyistä.

Etsiessään luonnollisia vaihtoehtoja valkaisuaineelle Sheela törmäsi ehdotukseen sitruunan käytöstä pyykkien pesussa.

Kodin superhedelmä

Sitruuna on varsinainen kodin superhedelmä, joka pitää kodin puhtaana ja miellyttävän tuoksuisena. Lisäksi sitruunan mehua voi käyttää valkaisemaan vaaleiden vaatteiden tahroja. Tämä johtuu sitrushapon vaalentavasta vaikutuksesta.

Vaaleiden vaatteiden tahroja voi poistaa joko liottamalla tekstiilejä sitruunamehussa yön yli tai lisäämällä sitruunamehua suoraan pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon tai pyykkien sekaan.

Toimiko se?

Sheela huomasi, että sitruunamehu todella puree valkopyykin tahroihin. Vaikutus oli kuitenkin sama kuin muillakin vaihtoehtoisilla valkaisijoilla, kuten ruokasoodalla, viinietikalla ja vetyperoksidilla.

Sitruunojen käytöstä teki hieman hankalampaa se, että ennen pyykinpesua oli puristettava mehut ulos 2–3 sitruunasta. Sheela myös huomauttaa, etteivät sitruunat ole erityisen halpoja.

Muihin luontaisiin valkaisukeinoihin nähden sitruunamehun käyttämisellä oli kuitenkin yksi erityisen hyvä puoli. Se jätti puhtoisen raikkaan tuoksun pyykkiin.

Sheela kirjoittaa, että aikoo käyttää sitruunoita valkopyykin pesemisessä silloin, kun hänellä ei ole muita valkaisuainevaihtoehtoja tai keittiöstä löytyy ylimääräisiä sitruunoita.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja