Toimeentulotuen päätöksissä puutteita 7000 asiakkaalla – Kela pahoittelee

Kela kertoo, että osassa viime viikolla annetuissa perustoimeentulotuen päätöksissä on ollut puutteellinen ohje oikaisun tekemiseen. Virhe koskee noin 7000 asiakasta aikavälillä 17. –22. maaliskuuta.

Kelan mukaan kyseessä on teknisestä virheestä. Päätöksistä on puuttuneet ohjeet, miten ja mihin mennessä päätökseen voi pyytää muutosta, eli tehdä oikaisuvaatimuksen. Ohjeessa on ilmoitettu ainoastaan osoitteet, joihin asiakas voi oikaisuvaatimuksen toimittaa.

– Virhe huomattiin Kelassa torstaina, ja se korjattiin heti. Olemme pahoillamme, että osa asiakkaista on saanut puutteelliset ohjeet, Kelasta pahoitellaan tiedotteen mukaan.

Kela korostaa, ettei asiakkaan tarvitse olla yhteydessä Kelaan puutteellisen ohjeen takia. Jos Kelan päätös on asiakkaan mielestä virheellinen, kannattaa olla välittömästi yhteydessä Kelaan ja mainita, että päätös oli virheellinen ja puutteellinen.

Kelan mukaan päätösliite on oikea, jos oikaisuvaatimusohjeessa on mainittu päivämäärä, johon mennessä oikaisuvaatimus on viimeistään toimitettava Kelaan. 

Korjattu otsikosta sana virhe sanaan puutteita kello 11.24.

Lue myös:

    Uusimmat