Todt piti päänsä Schumi-jupakassa

Ferrarin F1-tallin päällikkö Jean Todt ei ole muuttanut mieltään kuljettajansa Michael Schumacherin Monacon GP:n aika-ajon radalle pysähtymisestä. Todtin mukaan kyse oli Schumin tekemästä ajovirheestä.

Todt ei ollut samaa mieltä tuomariston päätöksestä pudottaa Schumacher GP:n viimeiseen lähtöruutuun. Tuomaristo piti Schumin temppua epäurheilijamaisena.

- Yritimme telemetriatietojemme perusteella todistaa tapausta kuljettajan virheeksi, mutta niitä ei otettu huomioon. Mielestäni päinvastaiseen päätökseen ei ollut hyviä syitä. Mielestäni rangaistuksen vakavuus oli liioittelua, Todt sanoi Monacon GP:n jälkeen.

Todtin mukaan Ferrarin ei ole kuitenkaan hedelmällistä jäädä märehtimään tapahtumia. - Viikonloppu on ohi, eikä valitusoikeutta ole, joten meidän on vain siirryttävä eteenpäin.

Todt kertoi Schumin ottaneen rangaistuksensa raskaasti.

- Hän on ihminen. Hän oli erittäin pettynyt koko asiasta, mutta nyt hänen täytyy jättää se taakseen. Hän ajoi mahtavan kisan vaikeassa tilanteessa, Todt sanoi joukon hänniltä viidenneksi kirineestä saksalaiskuljettajastaan.

Varikolta ei Ferrari-leirin ulkopuolelta löytynyt Schumia tukeneita merkkihenkilöitä, vaan useat entisen maailmanmestarit kritisoivat kovin sanoin saksalaisen tempausta.

- En saa varikkoa muuttamaan mieltään. Ihmettelen sitä, ovatko kaikki varikolla asian tuominneet todella sellaisessa asemassa, että he voivat tuomita vai pitäisikö heidän ensin ajatella itseään, Todt sivalsi Schumia ryöpyttäneitä.

- Yllätyin reaktioista, mutta elämme maailmassa, jossa helposti ylireagoidaan, Todt jatkoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat