Kuljettajat vaativat Schumilta selitystä Monacon tapaukselle

F1-kuljettajat vaativat Ferrari-tallin Michael Schumacherilta selitystä Monacon GP:n aika-ajoissa Rascasse-mutkassa sattuneeseen tapaukseen.

Schumacher pysäytti autonsa Monacon aika-ajojen viimeisellä jaksolla radan Rascasse-mutkaan ja varmisti näin itselleen kilpailun paalupaikan. Saksalainen vakuutti tapauksen johtuneen ajovirheestä, mutta selittelyistä huolimatta tuomaristo pudotti Ferrari-ässän kilpailun viimeiseen lähtöruutuun.

Muut kuljettajat eivät ole vieläkään tyytyväisiä Schumacherin antamaan selitykseen. Autosport.com kertoo kuljettajien järjestön GPDA:n kokoontuvan ensi viikolla keskustelemaan tapauksesta Silverstonen osakilpailun alla.

Osa kuljettajista on sitä mieltä, että Schumacherin tempaus Monacossa vaaransi muiden radalla kilpailevien turvallisuuden. Schumacher toimii GPDA:n puheenjohtajana, mutta osa kuljettajista vaatii nyt Schumacheria astumaan sivuun tehtävästään. Toyota-tallin Jarno Trulli haluaa Schumacherin kertovan totuuden tapauksen taustoista.

- Tapaamme Silverstonessa ja keskustelemme asiasta Michaelin kanssa. Tunteeni ovat yhä samat kuin Monacossakin. On selvää, että sinulle hän voi tarinoida mitä tahansa, mutta hän ei voi tehdä samaa muille kuljettajille, painotti Trulli.

Schumacherin mielestä tapauksessa ei kuitenkaan ole enää mitään keskusteltavaa. Saksalainen pitää tapausta tyystin loppuunkäsiteltynä.

- Mielestäni muiden kuljettajien ei ole tarvetta keskustella tästä asiasta minun kanssani. Jos tarvetta keskustelulle on olemassa, niin heidän olisi syytä jutella ratatuomarien kanssa. Kaikki mahdollinen on kuitenkin jo tehty. Ei ole kuljettajien asia keskustella tästä tapauksesta, pyöritteli Schumi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat