Naapurit Ullanlinnan murhayöstä: "Muistan miettineeni, huutaako joku"

Ullanlinnan henkirikoksen pääkäsittely alkoi käräjäoikeudessa 1:55

Helsingin käräjäoikeudessa jatkettiin tänään jälleen Ullanlinnan murhan oikeudenkäyntiä, jossa psykiatria syytetään vaimonsa murhasta. Oikeudessa kuultiin tiistaina naapureita asiaan liittyen.

Syytetty ei halunnut olla läsnä tänään käräjäoikeuden istunnossa, vaikka se olisi ollut myös mahdollista etänä.

Yläkerran naapuri kuuli lyömisen ääniä

Uhrin yläkerran pitkäaikainen naapuri kertoo, menneensä nukkumaan tapahtumayönä myöhään illalla, ja kuulleensa yöllä jonkinlaisia lyönnin ääniä alakerrasta. 

Ajattelin, että joku oli siirtämässä huonekaluja. 

Sen jälkeen hän kuuli epäselvän, hyvin lyhyen äänen.

Muistan nostaneeni päätäni ja miettineeni, huutaako joku.

Silloin se kuulosti naisen ääneltä.

Tämän jälkeen hän kuuli lisää lyömisen ääniä ja vaimeita ihmisääniä.

Sen jälkeen oli hiljaista ja vaivuin uneen.

Hän arvioi, että äänet kestivät lyhyehkön aikaa, jopa alle vartin. Hän kertoi ajatelleensa, että asunnossa oli mahdollisesti jonkinlainen riita tai tappelu. Hän oli miettinyt myös mahdollisuutta, oliko alakerrassa lapsia kylässä. Hän pohti silloin, että äänet voisivat olla peräisin siitä, että riidan yhteydessä heittäisi huonekaluja.

Henkirikoksen uhriksi joutunutta naista naapuri muistelee ystävälliseksi. Teosta syytetyn miehen kanssa hän vaihtoi lähinnä tervehdyksiä rapussa kohdatessa.

Aamuöisiä tömähdyksen ääniä 

Edellisen puoliso kertoo, että arvionsa mukaan hän oli vaimonsa havaintojen jälkeen aamuyöstä herännyt poikkeuksellisen voimakkaisiin alakerran suunnasta tuleviin ääniin.

Äänet olivat sellaisia, joita lähtee esimerkiksi, kun huonekaluja raahataan pitkin lattiaa. Oli myös tömähdyksenomaisia ääniä, joita tulee, kun huonekalut törmäävät toisiinsa tai seinään, hän kertoo.

Hän kertoo uskoneensa näiden äänien kestäneen runsaan vartin.

Oikeudenkäynnin julkinen osuus päättyi pian puoli yhdentoista jälkeen, jonka jälkeen loput todistajat kuultiin suljetuin ovin.

MTV:n rikostoimittajat: Ullanlinnan murhasta syytetyn suunnitelmat 10:18
Rikospaikka-ohjelmassa ihmeteltiin Ullanlinnan murhaoikeudenkäynnin materiaalin laajaa salaamista.

Juttua ja otsikkoa päivitettiin oikeudenkäynnin edetessä ja viimeinen päivitys tehtiin 10.50 oikeudenkäynnin julkisen osuuden päätyttyä.

Lue myös:

    Uusimmat