Todistajat: Blake käyttäytyi omituisesti

Vaimonsa Bonny Lee Bakleyn murhasta syytetyn näyttelijä Robert Blaken oikeudenkäynnissä kuultiin tiistaina kolmea syyttäjän kutsumaa todistajaa. Kaikki kolme kertoivat, että Blake käyttäytyi omituisesti, kun ensihoitajat yrittivät elvyttää kuolemaisillaan ollutta Bakleya. Syyttäjien mielestä Blake käyttäytyi tuona yönä kuin ensimmäistä kertaa murhan tehnyt, eikä kuin vaimonsa menettänyt mies.

Ensimmäinen todistaja, elokuvaohjaaja Sean Stanek, kertoi, että Blake oli rynnännyt hänen lähellä murhapaikkaa sijaitsevaan kotiinsa, huutanut apua ja pyytänyt soittamaan hätänumeroon. Stanek oli kiiruhtanut auttamaan Bakleya, mutta hänen ihmeekseen Blake ei lähtenyt hänen kanssaan vaimonsa luo, vaan haki ravintolasta lisää apua.

Blake ei suostunut menemään lähellekään kuolemaisillaan ollutta vaimoaan, eikä edes katsomaan häneen päin, vaan istui kauempana kysellen, mitä oli tapahtunut. Stanekin mukaan Blake huusi ja tärisi. Stanekin mielestä omituisinta oli, ettei Blake mennyt vaimonsa luo eikä auttanut elvytyksessä. Stanekin mukaan Blake sanoi poliisille tietäneensä, että Bakley tullaan murhaamaan.

Muut todistajat, ravintolassa syömässä ollut terveydenhoitaja ja tämän ystävä, kertoivat Blaken itkeneen, tärisseen ja saaneen hyperventilaatiokohtauksen. Heidän mielestään oli omituista, että Blake käveli, eikä juossut. Lisäksi Blake vaikutti hermostuneelta, kun poliisi tai ensihoitaja lähestyi häntä, vaikka hän muuten oli rauhallinen.

Puolustusasianajaja Gerald Schwartzbach sai todistajan myöntämään, että hän oli kertonut Blaken mahdollisesta teeskentelystä poliisille vasta marraskuussa 2004, yli kolme vuotta Bakleyn murhan jälkeen. Tiistain istunto alkoi Schwartzbachin avauspuheenvuorolla. Schwartzbach syytti poliisia Blakeen keskittymisestä, vaikkei häntä vastaan ollut kunnon todisteita. Schwartzbach epäilee poliisin syyttävän Blakea, sillä se haluaa mainetta kuuluisuuden nappaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat