Syyttäjät: Onko Blake huono näyttelijä?

Vaimonsa Bonny Lee Bakleyn murhasta syytetyn näyttelijä Robert Blaken oikeudenkäynnissä tuli esiin epätavallinen kysymys: Voiko Blaken syyllisyyden tai syyttömyyden todistaa vain hänen murhaillan käytöksensä perusteella? Syyttäjien mielestä Blake näytteli murhan jälkeen niin huonosti, että hänen käytöksensä riittää todistamaan hänen syyllisyytensä.

Todistajien mukaan Blake ei äännähtänytkään, kun hän löysi vaimonsa ammuttuna. Sen sijaan hän huusi ja oksensi, kun ohikulkijat ja poliisi tulivat apuun. Blake ei mennyt lähellekään autoa, jossa hänen vaimonsa teki kuolemaa, eikä yrittänyt auttaa ensihoitajia. Myöhemmin, kun Blakelle kerrottiin, että hänen vaimonsa on kuollut, hän nosti kädet kasvoilleen ja huusi ilman kyyneliä "En voi uskoa tätä".

Asiantuntijat varoittavat, että syyttäjien täytyy olla varovaisia tulkitessaan Blaken käytöstä. Tähän eivät edes psykologit aina pysty. Entinen oikeuspsykologi Rex Beaber sanoo, ettei ihminen käyttäydy aina tietyllä tavalla ollessaan syyllinen.

Myös entinen syyttäjä Dean Johnson on sitä mieltä, että jutun syyttäjät vetoavat liikaa Blaken käyttäytymiseen todisteena syyllisyydestä. Hänenkin mukaansa ihmiset käyttäytyvät murhatilanteissa hyvin eri tavalla.

Beaber sanoo, että voi olla niinkin, ettei Blake murhannut vaimoaan, mutta oli kuitenkin iloinen vaimonsa kuolemasta. Hänen mukaansa monet ihmiset toivovat aika ajoin, että heidän puolisonsa kuolisivat. Tästä syystä pelkästään puolison reaktioihin perustuvaa murhasyytettä ei voida pitää pätevänä. Myös oikeuspsykologi Stan Katz toteaa, ettei leskeksi jääneen puolison hymy riitä yksin tekemään hänestä syyllistä.

Lue myös:

    Uusimmat