Näyttelijä Robert Blake on kuollut 89-vuotiaana – vapautettiin aikoinaan murhasyytteistä

Näyttelijä Robert Blake tuli tunnetuksi muun muassa Baretta-rikossarjasta.

Näyttelijä Robert Blake on kuollut 89 vuoden iässä sydänsairauteen. Tiedon on vahvistanut hänen tyttärensä Delinah Blake Hurwitz, jonka mukaan näyttelijä nukkui rauhallisesti pois 9. maaliskuuta perheensä ympäröimänä Los Angelesissa.

Blake näytteli muun muassa Baretta-rikossarjassa ja työskenteli ammattinäyttelijänä yli 60 vuotta. Hänet on voinut nähdä myös vuoden 1967 Kylmäverisesti-elokuvassa ja David Lynchin vuoden 1997 elokuvassa Lost Highway, joka oli hänen viimeinen valkokangasesiintymisensä.

Vuonna 2001 Blaken toinen vaimo Bonny Lee Bakley löydettiin murhattuna San Fernandon laaksosta. Hänet oli murhattu autoonsa ampumalla päähän. Hänen miehensä kertoi tuolloin, että murha tapahtui hänen palattuaan hetkeksi ravintolaan.

Blake pidätettiin huhtikuussa 2002 syytettynä murhasta ja sai myös kaksi syytettä murhaan yllyttämisestä. Hän kiisti syyllisyytensä oikeudenkäynnissä.

Samana vuonna Bakleyn kuolinpesän hoitajat nostivat kanteen Blakea vastaan ​​vaatien määrittelemättömiä vahingonkorvauksia Bakleyn neljän lapsen puolesta. Blake joutui tapahtuneesta syytteeseen, mutta vuonna 2005 näyttelijä vapautettiin tapaukseen liittyvistä murhasyytteistä. Myöhemmin hän hävisi Bakleyn lasten nostaman siviilioikeudenkäynnin.

Maaliskuussa 2005 Robert Blake vapautettiin Bakleyn murhasta, mutta hänet todettiin syylliseksi Bakleyn lasten nostamassa siviilikanteessa kuolemantuottamuksesta. Näyttelijä määrättiin maksamaan 30 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset perheelleen. Bakleyn lapsille myönnettyjen vahingonkorvausten määrä aleni myöhemmin 15 miljoonaan dollariin.

Blaken jälkeen jää hänen kolme lastaan: ​​Rose Bakley, Delinah Blake Hurwitz ja Noah Blake.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat